x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu vrea cifre, nu vorbe

Tăriceanu vrea cifre, nu vorbe

de Gabriela Antoniu    |    01 Noi 2018   •   11:31
Tăriceanu vrea cifre, nu vorbe

După incidentul cu Legea offshore, când parlamentarii ALDE s-au trezit cu modificări peste noapte, asupra cărora nu conveniseră cu PSD, Călin Popescu Tăriceanu vrea informaţii direct de la sursă.

Liderul ALDE îl va chema pe ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, la o şedinţă a coaliţiei pentru o informare la zi despre execuţia bugetară şi proiectul de buget pe anul viitor.

„Vom discuta cu colegii din PSD ca ministrul de Finanţe să ne facă o informare la zi cu privire la execuţia bugetară până la finele lunii octombrie şi cu obiectivele care trebuie atinse până la sfârşitul anului, prin urmare care mai este nevoia de finanţare, dacă mai este nevoie de finanţare şi ce soluţii se întrevăd în acest sens, precum şi cu proiecţia bugetului anului 2019. Cred că în această săptămână vom reuşi să facem această discuţie, în aşa fel încât la nivelul Guvernului să se poată avansa pe acest subiect cât mai mult”, a declarat ieri Tăriceanu.

El a precizat că scopul şedinţei este formarea unei imagini complete asupra execuţiei bugetare pe anul acesta. „Nu am niciun fel de imagine până nu facem discuţia”, a adăugat liderul ALDE. Tăriceanu s-a referit şi la a doua rectificare bugetară din Guvern, despre care vrea să afle mai multe detalii. Liderului ALDE i s-a precizat însă că subiectul rectificării bugetare a fost discutat de social-democraţi. „Eu nu stau să iau informaţii decât de la sursă. La nivelul coaliţiei, aşa e normal să se întâmple şi aşa cred că se va întâmpla, ministrul de Finanţe să ne facă o prezentare”, a explicat liderul ALDE.

Un alt subiect faţă de care Tăriceanu are temeri şi apelează la alte surse se referă la Fondul Suveran de Investiţii. Liderul ALDE a organizat, în calitate de preşedinte al Senatului, o întâlnire cu doi oficiali polonezi pe această temă. După această reuniune la care a participat şi el, Dragnea a declarat că speră ca, într-un termen rezonabil, să aibă loc o întâlnire în coaliţie, la Guvern, pentru deblocarea ordonanţei privind înfiinţarea unor companii care să funcţioneze ca un Fond de Dezvoltare şi Investiţii. În replică, Tăriceanu a afirmat că ordonanţa se va debloca în momentul în care proiectul „va fi aşezat pe drumul cel bun”.

Călin Popescu Tăriceanu începe , practic, să verifice informaţiile din mai multe surse, semn că nu mai are încredere în tot ceea ce i se spune

×