x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tensiuni în PSD. Teodorovici amenință cu procese. Pleșoianu, cu demisia

Tensiuni în PSD. Teodorovici amenință cu procese. Pleșoianu, cu demisia

de Ion Alexandru    |    03 Feb 2020   •   10:07
Tensiuni în PSD. Teodorovici amenință cu procese. Pleșoianu, cu demisia

Partidul Social Democrat are toate șansele să se aleagă cu un proces pe care ameninţă că îl va intenta fostul ministru de Finanțe și ex-președintele executiv al formațiunii, Eugen Orlando Teodorovici. Acesta acuză că nu se mai află în conducerea partidului, deși nici nu a demisionat, nici nu a fost demis. Iar zvonurile conform cărora urmează să fie aduși, la congresul de la sfârșitul acestei luni, în conducerea formațiunii, oameni precum Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose, îl determină pe deputatul PSD Liviu Pleșoianu să amenințe cu despărțirea sa de PSD.

 

În weekendul care tocmai s-a încheiat, fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că se gândește foarte serios să dea în judecată partidul din care face parte, el arătând că se consideră neîndreptățit. Concret, acesta este de părere că el, și nu Marcel Ciolacu, ar fi trebuit să asigure șefia interimară a partidului, în vederea organizării congresului de la sfârşitul acestei luni. Asta, deoarece, la data la care Viorica Dăncilă și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD, el era numărul “doi” în partid, iar președintele executiv preia, conform statutului, președinția interimară.

„Este o ipoteză pe care o iau în calcul foarte serios şi probabil că săptămâna următoare o să decid exact în acest sens. Aștept să se respecte statutul, nimic altceva. Este primul pas pentru a arăta foarte clar românilor că noi, ca partid social-democrat, respectăm legile ţării. Respectând legile ţării trebuie să respectăm şi Statutul, care este Biblia partidului. Nu vreau decât să se respecte Statutul pe care Congresul PSD l-a adoptat şi mai departe să arătăm românilor că respectăm legea noastră proprie, internă”, a explicat fostul ministru de Finanțe. „Deci nu e vorba de o funcție, e vorba de a demonstra că este corect ce spun eu”, a adăugat fostul președinte executiv al PSD.

Astfel, Eugen Orlando Teodorovici susține că nu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv al PSD, însă și-a pierdut funcția odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național, după demisia Vioricăi Dăncilă, la Comitetul Executiv desfășurat imediat după pierderea alegerilor prezidențiale. Atunci, singurul membru al fostei conduceri care nu a demisionat a fost Teodorovici, acesta intrând în conflict deschis cu Mihai Fifor, care a anunțat presa că inclusiv fostul ministru al Finanțelor a renunțat la poziția de președinte executiv.

 

Decizii radicale

Teodorovici este contrazis, însă, de liderul deputaţilor social-democrați, Alfred Simonis, care l-a invitat pe colegul său să citească atent Statutul partidului. “Să citească Statutul colegii mei care susțin acest lucru. Nu am să comentez declarația fiecărui coleg, pentru că nu e menirea mea”, a punctat liderul social-democrat.

Nu doar Eugen Teodorovici se gândește să ia decizii radicale din calitatea sa de membru PSD, ci și deputatul social-democrat Liviu Pleșoianu. Acesta a scris, la sfârşitul săptămânii trecute, pe pagina sa de Facebook, că este foarte aproape de momentul în care va demisiona din partid. “ Bun... Cum spuneam, am intrat în 2016 într-un partid și m-am trezit în 2020 în altul. Doar că nu ține așa cu mine...! Dacă, după congres, PSD va fi condus de Grindeanu, Tudose și alți academicieni ai serviciilor sau persoane care pun semnul egal între Dragnea și Orban, atunci ne spunem «adio» și ne vedem de drumuri. Eu nu merg mai departe într-un partid condus de astfel de personaje!”, subliniază tânărul politician.

 

Motive diferite de dezamăgire. Teodorovici, nemulțumit de cine conduce interimar PSD, în timp ce Pleșoianu este supărat pe cine va conduce partidul după 29 februarie

 

×