x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Baconschi, dat afară din MAE. Ce a făcut fostul ministru

Teodor Baconschi, dat afară din MAE. Ce a făcut fostul ministru

de Antena 3    |    10 Mai 2016   •   09:50
Teodor Baconschi, dat afară din MAE. Ce a făcut fostul ministru

Teodor Baconschi a fost dat afară din Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Fostul ministru şi-a pierdut postul în care avea rang de ambasador, după ce a criticat pe Facebook alegerea unui „musulman practicant" în funcția de primar al Londrei.

Baconschi a scris că decizia londonezilor se explică prin lipsa de civilizație și de identitate şi este un prim pas către instaurarea unei dictaturi „cu ajutorul islamic". 

De asemenea, diplomatul consideră că locuitorii Londrei ar trebui „să moară într-un atentat ISIS" pentru a putea înțelege ce prostie au făcut alegând un pakistanez. 

”După ce stânga britanică și-a ales ca lider o șandrama sindicalistă cu vederi practic comuniste, acum câștigă primăria Londrei cu al său candidat (Sadiq Khan), un musulman practicant. Dacă te miră această criză de cadre, de identitate și de contur civilizațional, riști să ți se spună că nu ești ”open minded”. Merge și un Brexit ? E trendy, e anti-sistem...”, a scris Baconschi pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe s-a delimitat de afirmaţiile lui Baconschi, printr-un comunicat trimis Grupului de Investigaţii Politice.

×