x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodor Meleşcanu: Nu există niciun motiv pentru a se refuza aderarea României la Schengen

Teodor Meleşcanu: Nu există niciun motiv pentru a se refuza aderarea României la Schengen

16 Ian 2019   •   11:07
Teodor Meleşcanu: Nu există niciun motiv pentru a se refuza aderarea României la Schengen

Ministrul de externe român Teodor Meleşcanu a declarat marţi, la Strasbourg, că nu există practic niciun motiv pentru a se refuza aderarea României la spaţiul Schengen şi şi-a exprimat speranţa că se va ajunge la o soluţie în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

''În momentul în care am devenit membri ai sistemului de informaţii Schengen şi avem acces la informaţiile respective şi furnizăm informaţiile respective în legătură cu persoanele care trec frontiera Uniunii Europene, este evident că nu ai practic nici un motiv ca să refuzi o asemenea asociere. Cred că mai degrabă sunt avute în vedere anumite preocupări politice'', a spus Teodor Meleşcanu în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români la Parlamentul European.

Ministrul a dat asigurări că în timpul Preşedinţiei la Consiliul UE va exista posibilitatea de a discuta ''foarte deschis'' cu ţările care se opun ''şi mai ales să ne spună care sunt motivele'' pentru care se opun intrării României în spaţiul de liberă circulaţie din Europa. ''Sperăm să fim cât mai convingători şi să ajungem la o soluţie'', a adăugat Meleşcanu.

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu a făcut parte din delegaţia guvernamentală prezentă la Strasbourg unde premierul Viorica Dăncilă a prezentat marţi în sesiunea plenară a legislativului european priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. AGERPRES

×
Subiecte în articol: teodor melescanu