x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni

Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni

12 Iun 2019   •   07:07
Teodorovici: Nimeni nu trebuie să-și facă vreo grijă că nu ne ținem de promisiuni

Prezent în platoul Antenei 3, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici a explicat că circulara despre care vorbește Vlad Alexandrescu a fost trimisă pentru ca instituțiile să aibă în vedere să raporteze modul în care este gestionat banul public și că toate promisiunile legate de pensii și salarii se vor onora.

"Această circulară de la finanțe a plecat în luna aprilie, dacă nu mă înșel, s-a discutat la acea vreme despre acest subiect, s-a clarificat și văd că astăzi au început într-un mod agresiv în spațiul public să se ducă o astfel de știre tocmai pentru a se induce teama în tot ceea ce înseamnă în principal pensionarii din România, salariații din sectorul bugetar. Numai că este o încercare sortită eșecului.

Am explicat foarte clar și repet că vizavi de partea de pensii ce ne-am asumat este prevăzut și în bugetul pe 2019 ca și sumă. La 1 septembrie punctul de pensie crește cu 15% - nu este niciun fel de dubiu. (...)

Circulara respectivă este trimisă cu următorul scop, ca ministru de finanțe - cred că e de bun simț - să te asiguri ca lunar fiecare instituție publică în parte să trimită modul în care este gestionat banul public în acest sector", a precizat Eugen Teodorovici, la "Sinteza zilei".

 

Citeste mai mult pe Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici