x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Teodorovici: Nu mă tem nici de remanieri, nici de schimbări, de absolut nimic nu mă tem; se pare că doamna Firea nu mă cunoaşte

Teodorovici: Nu mă tem nici de remanieri, nici de schimbări, de absolut nimic nu mă tem; se pare că doamna Firea nu mă cunoaşte

09 Feb 2019   •   08:25
Teodorovici: Nu mă tem nici de remanieri, nici de schimbări, de absolut nimic nu mă tem; se pare că doamna Firea nu mă cunoaşte

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri seara, la Antena 3, că nu se teme de absolut nimic, nici de remanieri, nici de schimbări, şi că primarul Capitalei, Gabriela Firea, se pare că nu îl cunoaşte.

Teodorovici a făcut această afirmaţie ca răspuns la declaraţia Gabrielei Firea, care a spus joi că: "e clar că e pus şi dumnealui la zid, probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat acum de argumentele legale şi juridice".

"Doamnei Firea i-am explicat un lucru şi aş vrea să înţeleagă. Spre deosebire de cei din categoria din care dânsa face parte ca definiţie de om politic eu am luat o altfel de abordare şi un alt fel de a fi. Nu mă tem nici de remanieri, nici de schimbări, de absolut nimic nu mă tem. Că nu am de ce să fac asta. Să mă dea cineva afară de unde? De la finanţe? Din ţară? Să-mi facă ce? Dânsa a făcut o afirmaţie că eu m-aş teme să nu fiu remaniat. Se pare că nu mă cunoaşte. Nu sunt acest tip de politician şi nu voi avea vreodată în viaţa mea vreo temere. Şi n-am fost eu membru în CEX, eu sunt un simplu membru de partid. Dânsa a fost şi este membru în CEX unde a putut şi poate să-şi exprime punctul de vedere atunci când are nemulţumiri", a spus Teodorovici.

Acesta a explicat că, per total, la nivelul Bucureştiului bugetul pentru 2019 este de 6,6 miliarde lei, din care 49% pentru Primăria Capitalei şi restul pentru sectoare.

"În cifre, faţă de anul trecut, bugetul total pe întregul Bucureşti este de 6,6 miliarde lei. Cu 100 milioane lei mai mult ca anul trecut. Bucureştiul are 30% din impozitul pe venit la nivel de ţară. Sunt bucureştean şi totuşi parcă nu este corect faţă de restul ţării. Locuitorii Bucureştiului trăiesc în sectoare. Pentru sectoare legea impune nişte obligaţii, nu pentru Primăria Capitalei. Împărţirea a fost făcută 49% din aceste 6,6 miliarde lei pentru Primăria Capitalei, iar diferenţa de 51% la nivel de sectoare. Toate sectoarele cresc, mai puţin partea de sector 1", a explicat ministrul Finanţelor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a calificat, joi, drept "o simulare de dialog" întâlnirea de la Ministerul Finanţelor privind bugetul pe 2019, susţinând că ministrul Eugen Teodorovici a fost "inflexibil total".

"A fost inflexibil total, nu a ascultat de niciun argument legal. (...) A fost o simulare, practic, de dialog. Mai mult decât atât, cred că a fost o regie pusă la cale de domnul Dragnea şi aplicată de domnul Teodorovici, pentru că din prima clipă, pur şi simplu, era neatent la explicaţiile noastre şi foarte sigur pe sine că rămâne aşa cum a stabilit, (...) anume să respecte decizia politică a domnului Dragnea de a pedepsi Primăria Capitalei, pentru a se răzbuna pe mine", a declarat Firea.

Ea a menţionat că i-a explicat lui Teodorovici că nu toţi bucureştenii sunt privilegiaţi "să aibă maşină personală, vilă, centrale de apartament şi bani să meargă la clinici private". "Majoritatea bucureştenilor au nevoie de apă caldă şi căldură, chiar cu problemele din cauza subfinanţării din anii trecuţi. Au nevoie de transport public în comun, (...) au nevoie de investiţii în spitale", a spus Gabriela Firea.

Potrivit primarului, aceste argumente au fost trecute cu vederea, "ca şi cum toată lumea ar trăi pe picior mare".

"Îmi pare rău, în primul rând, pentru domnul Teodorovici, pentru care eu am avut şi mă străduiesc să mai am un respect profesional, dar e clar că e pus şi dumnealui la zid, probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat acum de argumentele legale şi juridice", a susţinut ea.

Cu o zi înainte, Firea declarase că bugetul propus pentru Primăria Capitalei prin proiectul publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor este redus cu aproximativ 180 de milioane de euro, soarta bucureştenilor fiind hotărâtă "cu uşile închise".AGERPRES

×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici