x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Theodor Stolojan, despre legea salarizării unice: Guvernul a dat dovadă de lipsă de experienţă

Theodor Stolojan, despre legea salarizării unice: Guvernul a dat dovadă de lipsă de experienţă

15 Apr 2016   •   19:28
Theodor Stolojan, despre legea salarizării unice: Guvernul a dat dovadă de lipsă de experienţă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Theodor Stolojan a criticat vineri, Guvernul, pentru că "a dat dovadă de lipsă de experienţă" în ceea ce priveşte legea salarizării unice, "cea mai sensibilă lege din România", potrivit europarlamentarului liberal.

"România nu are nevoie de terorişti ca să o arunce în aer, ne pricepem noi înşine foarte bine, să facem acest lucru, să aruncăm România în aer. (...) Ceea ce s-a întâmplat cu această lege pentru sectorul public ne arată, cu tot respectul faţă de fiecare dintre miniştrii actuali din Guvern, că în acest domeniu a fost o lipsă totală de experienţă, o lipsă totală de înţelegere a importanţei acestui fenomen. Nu există lege mai sensibilă în România decât salarizarea pentru sectorul public. Şi uitaţi-vă ce a ieşit", a declarat Theodor Stolojan, într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul PNL crede că e mult mai important raportul între diferitele categorii de salariaţi din sectorul public, decât cu cât vor creşte veniturile.

"Dacă e să mă refer la această odisee a legii a salarizării în sectorul public, pe care a încercat să şi-o asume guvernul existent, de la bun început am spus următorul lucru: sigur, toată lumea se uită cu cât cresc veniturile din sectorul public, dar mai important decât cu cât cresc veniturile este raportul între diferitele categorii de salariaţi din sectorul public, care trebuie stabilit prin această lege. Or asta e o treabă extrem de sensibilă, e o treabă cu foarte multă încărcătură politică şi o treabă de care depinde foarte mult ceea ce se va întâmpla în viitor, în România", a mai spus europarlamentarul liberal.

În opinia lui Theodor Stolojan, salariul mediu din sectorul sanitar ar trebui să fie de două ori mai mare decât salariul mediu din România.

"Cât timp România nu înţelege că între salarizarea medie în medicină, faţă de salariul mediu din România din sectorul public, trebuie să am un raport de doi, trei, la unu, deci salariul mediu în sectorul sanitar trebuie să fie de două ori mai mare decât salariul mediu din ţara respectivă, asta e corelaţia din orice ţară normală. Cât timp nu înţelegem să respectăm această corelaţie, România pierde miliarde de euro, pe care le cheltuim pentru pregătirea medicilor şi care pleacă pe urmă în ţările dezvoltate", a concluzionat Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a participat vineri, la Sibiu, la o dezbatere cu privire la proiectele de dezvoltare economică şi socială pentru comunităţile locale din judeţ. AGERPRES

×