x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tinerii PC se implică

Tinerii PC se implică

de Dana Piciu    |    21 Sep 2009   •   00:00

Tinerii Conservatori au organizat sâm­bă­tă, la Palatul Parlamentului, un work-shop intitulat "Ti­nerii în România modernă", în cadrul căruia s-a discutat despre rolul tinerilor în reconstrucţia României moderne, implicarea lor în politică în context european, rolul acestora în politică, valorile umane în contextul actual.

La work-shop-ul la care a fost prezent şi liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, tinerii conservatori au învăţat de la preşedintele Asociaţiei de Voluntariat Guanelliano, profesorul italian Ciro Froncillo, ce înseamnă voluntariat şi cum se poate intra într-o organizaţie de acest gen. Froncillo a spus că în Italia există o lege a serviciului civil care sprijină organizaţiile de voluntariat, iar cea pe care o conduce are ca scop scoaterea din izolare a tinerilor bine pregătiţi care trăiesc în medii cu probleme.

 "Tinerii nu sunt viitorul, sunt prezentul, şi împreună cu ceilalţi trebuie să construiască viitorul care este al tuturor", a spus Froncillo. Organizaţia pe care acesta o conduce se ocupă de formarea profesională a asistenţilor familiali, operatorilor în domeniul asistenţei sociale, mediatorilor culturali, educatorilor profesionali, mediatorilor familiali. Froncillo a mai precizat că în Ro­mâ­nia trebuie intervenit şi în sistemul financiar, pentru a se ajun­ge ca în Italia, unde multe bănci trebuie să constituie fon­duri speciale din care să fie daţi bani pentru proiecte. La fi­nalul discuţiilor, secretarul general al PC, Codruţ Şereş, a anunţat că un grup de tineri conservatori se va ocupa de structurarea unei agenţii cu valenţe europene, asemă­nătoare cu aceea la care este preşedinte Ciro Froncillo, care să-i ajute pe tineri atât în pregătirea profesională, cât şi în plan relaţional în Europa.

×
Subiecte în articol: politic