x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Titus Corlățean și Rovana Plumb vor candida la Dâmbovița

Titus Corlățean și Rovana Plumb vor candida la Dâmbovița

07 Oct 2016   •   16:02
Titus Corlățean și Rovana Plumb vor candida la Dâmbovița

PSD Dâmboviţa îşi propune să obţină un scor de 70% la alegerile parlamentare din acest an, să câştige două posturi de senator şi cinci de deputat, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta a precizat că listele de candidaţi au fost validate la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a partidului, ce a avut loc săptămâna trecută. În cadrul acestui for, cei 800 de delegaţi ai partidului au votat şi ordinea pe liste. Astfel, la Senat, candidaţii, în ordinea votată, sunt: Adrian Ţuţuianu, Titus Corlăţean, Alexandru Oprea, Luisa Greaca, iar la Camera Deputaţilor: Leonardo Badea, Corneliu Ştefan, Rovana Plumb, Carmen Holban, Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Gabriel Sandu, Marian Ţachianu, Alin Manole.

''Eu cred că în foarte bună măsură aceea va fi ordinea pe listă. Aceia vor fi candidaţii (...). Ne propunem să obţinem cinci deputaţi şi doi senatori, asta înseamnă 70%'', a spus Alexandru Oprea.

Lista PSD Dâmboviţa la Senat este deschisă de liderul organizaţiei judeţene a partidului, Adrian Ţuţuianu, care în plan administrativ este preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Acesta a anunţat că îşi doreşte postul de senator şi va renunţa la şefia Consiliului Judeţean.

Toţi candidaţii social democraţi din Dâmboviţa care nu sunt parlamentari au funcţii administrative, fiind primari, consilieri locali sau judeţeni. De altfel întreaga conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa candidează. Vicepreşedintele consiliului Corneliu Ştefan este pe loc eligibil, iar celălalt vicepreşedinte, Alexandru Oprea, a anunţat că nu este pe loc eligibil şi că are sprijinul colegilor de partid pentru a obţine funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa, după alegerile parlamentare.

Liderul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a susţinut că mulţi dintre actualii parlamentari de Dâmboviţa nu mai candidează pentru a se ocupa de afaceri. Dintre actualii parlamentari, sunt pe listele PSD Dâmboviţa Rovana Plumb, Leonardo Badea şi Titus Corlăţean.

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt trei posturi de senator şi opt de deputat. www.agerpres.ro

×