x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Toader va anunţa joi „sentinţa” în dosarul DNA

Toader va anunţa joi „sentinţa” în dosarul DNA

de Adrian Ilie    |    20 Feb 2018   •   09:21
Toader va anunţa joi „sentinţa” în dosarul DNA
Sursa foto: Karina Knapek

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că joi va prezenta raportul de evaluare a activităţii a parchetului anticorupţie. Rămâne incert dacă Toader va face aceeaşiu prezentare şi în faţa Parlamentului, aşa cum a anunţat iniţial. Deja liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că Parlamentul nu ar trebui implicat în această chestiune.

„Raport privind activitatea managerială la DNA, joi, 22 februarie 2018, orele 18.00, la Ministerul Justiţiei - Sala de Consiliu”, este anunţul sec al ministrului făcut pe pagina sa de Facebook. Surprinzător este că prezentarea raportului nu se va face în plenul Parlamentului, după cum anunţase iniţial Toader. Cu puţin înainte de anunţul lui Toader, Ludovic Orban afirma că Parlamentul nu ar trebui implicat în aspecte care ţin de funcţionarea internă a justiţiei. „PNL nu va sprijini nicio implicare a Parlamentului în ceea ce priveşte procedurile constituţionale şi legale care sunt strict la dispoziţia ministrului Justiţiei, la dispoziţia CSM, a Inspecţiei Judiciare”, a declarat Orban, după şedinţa de ieri a conducerii PNL. Liderul liberalilor susţine că legea în vigoare că raportul de evaluare a Parchetelor nu este prezentat în plen, ci doar concluziile raportului sunt trimise Birourilor Permanente ale Parlamentului. „Simţim că există o anumită tropăială la nivelul conducerii, un tropăit la nivelul conducerii camerelor, respectiv în cabinetele lui Dragnea şi Tăriceanu privitor la încercarea de a-i forţa cumva mâna ministrului Justiţiei printr-o cale parlamentară”, a susţinut Ludovic Orban, referindu-se la anunţul iniţial al lui Toader, făcut joi, privind prezenţa sa în plenul reunit. Deocamdată însă, nu există o cerere imperativă din partea coaliţiei de guvernământ ca Toader să vină în faţa Parlamentului cu raportul. Astfel, premierul Viorica Dăncilă a folosit sintagma „spaţiul public”. „Ministrul trebuie să facă o evaluare, să facă un raport, să vină în spaţiul public să prezinte acest raport şi cred că trebuie să lăsăm justiţia să-şi spună cuvântul”, a declarat Dăncilă.

Aş vrea să risipesc unele îndoieli şi unele acuze din spaţiul public cum că aş fi anulat întâlnirile pe care le avea domnul ministru cu ministrul Justiţiei din Japonia. Nu, domnul ministru s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei din Japonia, s-a întâlnit cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii, mai avea câteva vizite de făcut, a venit în ţară. Viorica Dăncilă, despre vizita lui Toader în Japonia

×
Subiecte în articol: tudorel toader raport anti-coruptie