x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tokes: Felicit naţionala României, condamn huliganismul de la meciul România-Ungaria

Tokes: Felicit naţionala României, condamn huliganismul de la meciul România-Ungaria

13 Sep 2013   •   17:44
Tokes: Felicit naţionala României, condamn huliganismul de la meciul România-Ungaria

Europarlamentarul Laszlo Tokes a acordat un interviu in exclusivitate pentru Caleaeuropeana.ro, la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Temele abordate au fost, in principal, cele legate de alegerile europene, care se vor desfasura in luna mai 2014, dar si teme legate de Rosia Montana si de situatia minoritatii maghiare din Romania.

“Problema maghiarilor din Romania, o instigare politica”

Intrebat despre contextul minoritatii din care face parte, Tokes a vrut imediat sa sublinieze ca actuala imprejurare este rezultatul instigarilor politice si, nicidecum, o problema de adaptare si convietuire intre romani si maghiari. De asemenea, europarlamentarul a vorbit despre manipularea politica si despre tensionarea voita a relatiilor sociale. Responsabila, dupa spusele lui Tokes, ar fi si actuala guvernare, numita de el “socialista, post comunista” care, in primul rand, nu a dat sansa UDMR-ului sa ramana la putere si aduce o contributie evidenta in ceea ce priveste crearea de tensiuni intre cele doua popoare.

Rosia Montana: “O cauza comuna pentru ambele popoare, Transilvania nu este colonia Bucurestiului”

Vorbind de bunele relatii existente intre cetatenii romani si cei de etnie maghiara in viata de zi cu zi, am ajuns la subiectul Rosia Montana. Politicianul si-a exprimat imediat pozitia contrara exploatarii de aur de la Rosia Montana. Mai departe, Tokes a atras atentia asupra acestui caz, care a unit cele doua popoare pentru o cauza comuna si pentru a evita o iminenta catastrofa ambientala. Tokes a amintit ca peste 85% dintre europarlamentari au votat impotriva mineritului cu cianura.

„Condamn huliganismul de la meciul Romania – Ungaria”

Manifestarile violente de la meciul Romania-Ungaria au fost dur atacate de Laszlo Tokes, care, de asemenea, a vrut si sa felicite echipa nationala a Romaniei pentru performanta reusita.

Interviul complet pe caleaeuropeana.ro.

×
Subiecte în articol: laszlo tokes