x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac: I-am propus lui Orban, iar el a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie

Tomac: I-am propus lui Orban, iar el a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie

04 Iun 2020   •   12:01
Tomac: I-am propus lui Orban, iar el a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie

Eugen Tomac s-a întâlnit joi dimineață cu premierul Ludovic Orban, căruia i-a propus, iar aceasta a acceptat, ca alegerile locale să aibă loc pe 27 septembrie, iar cel parlamentare în primul weekend din luna decembrie, a declarat pentru MEDIAFAX liderul PMP.

”M-am întâlnit în această dimineață cu premierul Ludovic Orban și, urmare a deciziei CCR, i-am propus, iar domnia sa a agreat, ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul week-end din luna decembrie. Este nevoie de dialog, lege și calendar foarte precis pentru a ieși din această criză”, a declarat pentru MEDIAFAX liderul PMP, Eugen Tomac.

El a mai spus că i-a solicitat premierului ca Guvernul să-i ajute pe românii din regiunea Cernăuți, afectați de noul coronavirus.

”Am găsit și în această privință deschidere și mi-a spus că frații noștri din Bucovina de Nord vor fi ajutați în perioada următoare, așa cum sunt ajutați și cei din Republica Moldova”, a mai spus Tomac.

CCR a declarat neconstituţionale atât legea promovată de PSD privind prelungirea mandatelor aleşilor locali, cât şi ordonanţa de urgenţă a guvernului cu acelaşi obiect.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: eugen tomac ludovic orban