x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tomac (PMP): Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept

Tomac (PMP): Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept

24 Noi 2019   •   21:22
Tomac (PMP): Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl felicită pe preşedintele Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor şi propune ca diaspora să fie reprezentată proporţional în Parlamentul de la Bucureşti, invocând prezenţa la vot a aproape un milion de cetăţeni români de peste hotare.


"Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au ales înţelept! Îl felicit pe domnul Klaus Iohannis pentru realegerea în funcţia de preşedinte al României şi le mulţumesc tuturor susţinătorilor noştri care au votat astăzi pentru candidatul de dreapta în finala alegerilor prezidenţiale. După aceste alegeri, se impune, de urgenţă, modificarea legii privind alegerile parlamentare pentru a oferi românilor din diaspora o reprezentare proporţională în Parlamentul României. PMP va depune mâine o iniţiativă legislativă în Parlament prin care solicităm ca numărul parlamentarilor care îi reprezintă pe cetăţenii români de peste hotare să fie de minim 15 deputaţi şi 5 senatori. Prezenţa la vot a aproape un milion de cetăţeni români de peste hotare obligă statul român să acţioneze imediat", scrie Tomac pe Facebook.

Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a obţinut 66,5% în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, iar reprezentantul PSD, Viorica Dăncilă, 33,5%, potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie - IRES.

De asemenea, conform CURS-Avangarde, Iohannis a obţinut 64,8%, iar Dăncilă, 35,2%. AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac