x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senator PSD: O nouă suspendare a lui Băsescu ar fi inutilă

Senator PSD: O nouă suspendare a lui Băsescu ar fi inutilă

01 Aug 2013   •   11:04
Senator PSD: O nouă suspendare a lui Băsescu ar fi inutilă

Senatorul social-democrat Toni Greblă consideră că o nouă acţiune de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu este oportună în condiţiile în care mandatul acestuia se apropie de final.

Greblă a declarat joi pentru RFI că, în opinia sa, un astfel de demers politic, deşi ar putea fi luat în calcul de actuala majoritate politică, se poate dovedi însă o "acţiune inutilă". "Poţi să te gândeşti şi la o asemenea variantă (de suspendare a preşedintelui - n.r.), însă trebuie să pui în balanţă şi celelalte aspecte, care în esenţă ţin de două lucruri: cum va fi percepută în străinătate o astfel de acţiune şi dacă e util acum, la sfârşit de mandat, să provoci o nouă tentativă de suspendare a preşedintelui, pentru că oricum, mandatul preşedintelui este spre final şi ca să-l scurtezi cu câteva luni ar părea o acţiune care este inutilă", a explicat social-democratul.

Senatorul PSD a precizat că afirmaţiile sale sunt lansate în nume personal, deşi şi-ar dori ca partidul pe care îl reprezintă să îmbrăţişeze convingerile sale referitoare la o nouă acţiune de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

"Este opinia mea, nu e opinia partidului. Bănuiesc că va fi şi opinia Partidului Social Democrat. Nu consider oportun, deşi situaţia ar putea să impună şi o asemenea măsură, dar nu consider că politic este oportun să provocăm acum o nouă suspendare, cu criză politică şi cu zbaterile politice care sunt inerente unei astfel de acţiuni", a conchis social-democratul.

×