x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ţopescu: Flacăra olimpică să rămână un simbol al sportului, nu instrument de campanii electorale

Ţopescu: Flacăra olimpică să rămână un simbol al sportului, nu instrument de campanii electorale

15 Iul 2012   •   13:43
Ţopescu: Flacăra olimpică să rămână un simbol al sportului, nu instrument de campanii electorale

Senatorul PNL Cristian Topescu a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca flacara olimpica trebuie sa ramana un simbol al sportului si al olimpismului, si nu ca instrument in campaniile electorale, pentru interese politice.

"Flacara Olimpica provine din localitatea Olimpia, de langa Atena. Flacara e aprinsa de la razele soarelui, de o preoteasa, apoi transmisa cu o stafeta din om in om. E un ritual pur sportiv. Nu a fost folosit niciodata de cineva in scopuri politice. Flacara olimpica ramane un simbom al olimpismului. Flacara olimpica, purtata din mana in mana, din tara in tara, e stafeta a prieteniei, a intelegerii, a olimpismului, olimpism care inseamana cinste, corectitudine, spririt olimpic", a detalat Topescu.

Topescu a precizat ca ar fi neplacut pentru Romania ca in acest momemt, in preajma Jocurilor Olimpice de la Londra, "sa ne trezim cu o atentionare, un avertisment, o tragere de maneca" referitoare la faptul ca cineva, cu o copie a tortei olimpice, a tinut o pledoarie electorala, nu una pentru sport.

Topescu a spus ca pana in prezent nu s-a intamplat ca acest Comitet Olimpic sa sanctioneze sau avertizeze pe cineva, intrucat "nu i-a trecut nimanui prin cap" ideea de a folosi flacara in alt scop.

"Ne-ar mai lipsi drapelul olimpic sa fie si el folosit. Drapelul olimpic a intrat in uzanta mitingurilor electorale, ce ne mai ramane?", a mai spus Topescu.

×