x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tragere la sorti - Au fost desemnati cei sapte judecatori ai BEC

Tragere la sorti - Au fost desemnati cei sapte judecatori ai BEC

16 Oct 2004   •   00:00

Cei sapte judecatori care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile generale din luna noiembrie au fost desemnati ieri, prin tragere la sorti.

Astfel, din BEC vor face parte Nicoleta Florea, de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Gheorghe Cernat si Veronica Radulescu, de la Sectia Comerciala, Camenita Victor Pasca si Emil Ghergut, de la Sectia Penala, iar de la Sectia Contencios administrativ si fiscal, Emilia Braicau si Magdalena Ghermeli. Conform deciziei Guvernului, acestia l-au ales dupa investire prin vot secret pe presedintele BEC, care este Emil Ghergut, si pe loctiitorul acesta, Camenita Victor Pasca. In termen de 24 de ore de la alegerea presedintelui, Biroul va fi completat cu presedintele si vicepresedintii Autoritatii Electorale Permanente, cu cate un reprezentant al partidelor politice si cu reprezentantul desemnat de grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

LIPSA. Potrivit presedintelui ICCJ, Nicolae Popa, de pe lista judecatorilor din care au fost alesi cei sapte membri ai BEC au lipsit magistratii care au fost deja alesi la alegerile locale si la alegerile generale de acum patru ani, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care deruleaza activitati organizatorice, sotiile celor care lucreaza la Curtea Constitutionala si judecatorii ai caror soti candideaza la alegerile generale. Contestatiile cu privire la modul de constituire si componenta BEC pot fi formulate pana la 19 octombrie. Acestea se solutioneaza in termen de doua zile de la inregistrare, dar nu mai tarziu de 20 octombrie. (Carmen Vintila Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: politic