x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Basescu a pierdut pe mana Ancai Boagiu

Traian Basescu a pierdut pe mana Ancai Boagiu

23 Iun 2004   •   00:00

Echipa lui Traian Basescu la primariile din Bucuresti a fost stirbita chiar de persoana pe care el a mizat in urma cu patru ani, cand a propulsat-o in functia de ministru, fara sa fie macar membru PD.

OANA STANCU

Anca Boagiu a obtinut organizatia interna a PD din Sectorul 2 prin indepartarea lui Dan Liga, refugiat din acel moment la Sectorul 5. Intrat in conflict cu Calin Catalin Chirita, Liga ajunge pana la urma, din postura de interfata a lui Traian Basescu la primarie, de personaj care aparea la un moment dat pe toate posturile tv ca un candidat veritabil al PD, la a fi exclus din partid. La plecare acuza insa ca asta a fost manevra Ancai Boagiu. Ca este adevarat sau nu, realitatea e dura pentru Traian Basescu. Primarul general a castigat la sectoarele unde a avut candidati liberali si a pierdut cu membrii partidului sau. Cu o exceptie, Liviu Negoita.

Fara concediu

Democratii s-au si adunat ieri intr-o sedinta de analiza a alegerilor. In tonul dat inca de duminica noaptea, cand a facut apel la responsabilitate, Traian Basescu le-a cerut primarilor alesi sa renunte la concediile de odihna in aceasta vara si sa se puna pe treaba. Liderii Aliantei au inceput sa se gandeasca si la intocmirea listelor pentru parlament, avand in vedere ca 50% din pondere este stabilita de rezultatul votului la consilii judetene. Or, daca in urma cu patru ani, PD obtinuse cu patru procente mai mult decat PNL, de data asta raportul s-a schimbat: 13% la 16% pentru liberali. Ca atare, listele vor fi dominate de PNL. Obiectivul celor doi presedinti este sa gaseasca o solutie pentru a consolida Alianta, impiedicand nemultumirile interne.

×
Subiecte în articol: politic