x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare

Traian Băsescu: Am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare

29 Oct 2015   •   12:50
Traian Băsescu: Am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că printre judecători şi procurori sunt, ca şi în politică, atât oameni buni, cât şi oameni fără caracter, şi că a discutat cu procurori care "îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare", relatează AGERPRES.

"Eu am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau numărul de scalpuri de politicieni pe care le au la cingătoare: eu l-am arestat pe ăla, eu l-am arestat pe ăla. Să nu credeţi că procurorii sunt nişte dumnezei şi că printre ei nu sunt şi oameni fără caracter şi oameni corupţi. Dar sunt şi oameni foarte buni, la fel ca şi în politică. Aproape zilnic aflăm de om politic pus urmărire penală sau cu cerere de arestare şi cu aceeaşi frecvenţă aflăm despre judecători care au cerut şpagă, procuror care a cerut şpagă", a spus Băsescu miercuri seară la B1 TV.

El a adăugat că, deşi în justiţie s-au făcut progrese, există încă "multă nedreptate" în sistem.

"Justiţia a făcut progrese enorme faţă de 2004, dar nu vă amăgiţi că justiţia este spectacolul pe care îl vedem televizat. Este multă nedreptate încă în justiţie în ţară la parchetele şi la judecătoriile mici. (...) Îmi aduc aminte câte zeci de mii de sesizări, de nedreptăţi, de tergiversări, de hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile nedrepte veneau la Preşedinţie şi le trimiteam şi eu la CSM", a precizat fostul preşedinte.

×
Subiecte în articol: traian basescu justitie procurori