x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu, al şaptelea mesaj către ţară: "Nu am fost nici ofiţer SIE, nici de contrainformaţii, nici de securitate"

Traian Băsescu, al şaptelea mesaj către ţară: "Nu am fost nici ofiţer SIE, nici de contrainformaţii, nici de securitate"

05 Dec 2012   •   18:45
Traian Băsescu, al şaptelea mesaj către ţară: "Nu am fost nici ofiţer SIE, nici de contrainformaţii, nici de securitate"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pentru a şasea oară în ultimele două săptămâni, prilejuri cu care a lansat atacuri dure la adresa liderilor USL, şeful statului a ieşit din nou la rampă, în nota ieşirilor anterioare.

"Aş începe cu un drept la replică pe care i-l adresez primului ministru. Era frământat că aş fi fost ofiţer de contrainformaţii sau că aş fi făcut poliţie politică.

Am un certificat eliberat de CNSAS în 2004 pe când eram în opoziţie.

Mai grav este că premierul spune despre şeful statului că a fost ofiţer de contrainformaţii. Nu am fost nici ofiţer SIE acoperit, nici de securitate, nici de contrainformaţii.

Ar fi trebuit să fac publică această calitate. Era o obligaţie morală. În politică, atunci când ai fost ofiţerul unui serviciu, înainte sau după Revoluţie, trebuie să faci public asta

Sunt ofiţer în rezervă, căpitan comandor de marină.

In 4 pagini din message box-ul USL din data de 5 decembrie sunt menţionat de 25 de ori. In cel de ieri, sunt menţionat de 19 ori. Asta arată cât de minincinos este doctorul Victor Viorel Ponta cu coabitarea.

Când este cinstit Ponta? Când vorbeşte de coabitare sau când vorbeşte de lupta împotriva preşedintelui, care nici măcar nu e în campanie?

Am contat mult în viaţa lui Victor Viorel Ponta să ajungă prim ministru. Dar nu ştiu cât o să mai contez. Cu Antonescu nu am nicio surpriză, dar pe Ponta modul în care mă atacă îl descalifică.

Actualul guvern, condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor, prin neanunţarea numărului de electori. Este obligaţia guvernului să facă public. Îi atenţionez să nu îi uite pe cei 500.000 de români cu domiciliul stabil în străinătate, care trebuie incluşi pe listele electorale permanenete din diaspora.

Atenţionez guvernul că ia românilor dreptul de vot. Să nu dai drept de vot celor care au şederi legale pe mai mult de 6 luni este o fraudă. Avem studenţi, oameni cu contracte de muncă, cercetători, iar acestor oameni doctorul Victor Viorel Ponta le-a interzis dreptul de vot.

Ştiu că se feresc de cei de afară, sunt drepturi constituţionale.

Guvernul este obligat să anunţe numărul de electori înaintea alegerilor.

Ponta minte când vorbeşte despre deblocarea fondurilor POSDRU. În scrisoarea trimisă scrie că guvernul a acceptat anulări de finanţări cu 25 la sută. Asta înseamnă că cei care au primit finanţări prin POSDRU trebuie să dea înapoi 25 la sută."

Băsescu a mai spus că Ioan Rus şi Călin Popescu Tăriceanu nu trebuie să se mai "perpelească" în legătură cu o eventuală nominalizare în fruntea Guvernului.

Acesta a spus că Tăriceanu a declarat că nu s-ar dezonora acceptând să fie premier şi a ţinut să îi transmită acestuia că nu s-a oferit nimeni să îl onoreze, în timp ce mesajul pentru fostul ministru de Interne a fost: "Domnule Rus, nu sunteţi pe lista mea scurtă, nu vă mai perpeliţi cu onorul că rămâne nereperat!"



×