x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu la Digi 24: "Mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate"

Traian Băsescu la Digi 24: "Mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate"

12 Mar 2013   •   21:40
Traian Băsescu la Digi 24: "Mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Traian Băsescu a declarat marţi seară, la Digi 24, că se va ocupa să construiască dreapta politică dacă PDL nu mai poate şi spune că, deşi a declarat că se va întoarce în politică, nu a spus că se va întoarce în PDL.

 
El a spus că i-a văzut pe liderii PDL Vasile Blaga şi Elena Udrea dând asigurări că îl vor primi pe Traian Băsescu în partid.
 
"N-am spus că mă întorc la PDL", a spus Băsescu, menţionând că nu vrea să se întoarcă într-un partid care îşi îngroapă şansele.
 
El a mai spus că Vasile Blaga nu mai are potenţial de creştere.
 
"Mă voi ocupa să construiesc dreapta dacă PDL nu mai poate", a spus Băsescu.
 
Pe de altă parte, Băsescu a declarat că i-ar mulţumi lui Dumnezeu ca Mona Pivniceru să fie numită la Curtea Constituţională, pentru că premierul şi-ar putea asuma astfel, ca interimar la Justiţie, propuneri pentru funcţiile de şefi ai Parchetului General şi DNA.
 
Întrebat, la Digi24, cum comentează posibilitatea ca Mona Pivniceru să fie votată de Senat pentru a deveni membru al Curţii Constituţionale, Băsescu a răspuns: "Aş mulţumi lui Dumnezeu să se întâmple asta, ar însemna ca premierul să-şi asume asta (propunerile de procurori-şefi, n.r.) ca interimar".
 
Băsescu a spus că este convins că Ponta, ca procuror, înţelege ce înseamnă ca Parchetul General şi DNA să nu aibă propuneri pentru procurori-şefi.
 
Întrebat dacă ar fi de acord cu numirea lui Tudor Chiuariu la ministerul Justiţiei, el a răspuns că e de acord cu orice ministru care i-ar propune procurori-şefi care să aibă ceva în spate.
 
"Orice ministru, numai să îmi propună nişte candidaţi care au dosare în spate. Nu e treaba mea, numai să înţeleagă gravitatea situaţiei din Parchete. Eu pot colabora cu oricine, atât timp cât colaborarea se referă la instituţii", a spus Băsescu.
 
"Dacă doamna ministru insistă în procedura aceasta falsă, neasumată, să organizăm un concurs, să vedem. Mie nu îmi spune nimic un concurs când e vorba de procurorul general şi procurorul-şef DNA, prim-adjunct şi procurorul-şef DIICOT. Vreau să văd procurori care au dosare făcute. Vreau să văd propuşi procurori care au obţinut condamnări şi nu li s-au întors dosarele pentru că sunt prost făcute", a spus preşedintele.

×
Subiecte în articol: basescu dreapta politica PDL Mona Pivniceru