x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Moldova e proiectul nostru de suflet

Traian Băsescu: Moldova e proiectul nostru de suflet

20 Ian 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, că susţinerea Republicii Moldova în procesul de apropiere la Uniunea Europeană reprezintă "proiectul de suflet" al României. În cadrul întâlnirii şeful statului a precizat că de aceea prima sa vizită în noul mandat va fi la Chişinău, peste o săptămână!



Traian Băsescu a declarat că "solidaritatea" va defini relaţia României cu Republica Moldova, menţionând că este vorba despre susţinerea acestei ţări în procesul de apropiere de Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă "proiectul de suflet" al Bucureştiului. Preşedintele român a susţinut că există premisele pentru reconstrucţia relaţiei bilaterale.


Conform proiectului de program, preşedintele României urmează ca în prima zi a vizitei sale să aibă întrevederi cu şeful interimar al statului moldovean Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat şi cu primarul Dorin Chirtoacă. De asemenea, Băsescu urmează să susţină o alocuţiune în Parlamentul de la Chişinău. În a doua zi a vizitei, preşedintele României se va deplasa la Ţiganca, pentru a vizita Cimitirul Eroilor Români.

Anterior, în cadrul emisiunii "În Profunzime" de la PRO TV Chişinău, notează Mediafax, Mihai Ghimpu şi-a exprimat speranţa că România îşi va numi un ambasador la Chişinău până când Traian Băsescu va veni în capitala Republicii Moldova.

×