x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Basescu "nu va permite" convocarea, de către Victor Ponta, a CSAT-ului privind situația din Ucraina

Traian Basescu "nu va permite" convocarea, de către Victor Ponta, a CSAT-ului privind situația din Ucraina

04 Mai 2014   •   22:15
Traian Basescu "nu va permite" convocarea, de către Victor Ponta, a CSAT-ului privind situația din Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la un post de televiziune, că premierul Victor Ponta nu a depus din partea Guvernului nicio strategie privind situaţia din Ucraina, iar CSAT nu poate fi convocat fără să existe un document în acest sens, deoarece această instituţie nu este un 'club de dezbatere'.

"Dânsul (Ponta - n.r.) cere un CSAT să stabilească strategia pentru Ucraina fără să fi produs măcar un petic de hârtie (...). Guvernul trebuie să pună pe masă o documentaţie dacă simte nevoia să stabilească o strategie separată. (...) Nu se va participa la niciun CSAT până nu depune un document, pentru că CSAT nu e club de dezbatere, e structură de decizie pentru securitatea naţională şi eu nu mă joc şi nici nu o să compromit CSAT de dragul propagandei pe care o face premierul', a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că Guvernul trebuie întâi să depună un astfel de document pentru ca el să fie analizat de membrii CSAT înainte de şedinţa instituţiei.

'Aştept ca primul ministru să depună, dacă are deja pregătită, o strategie la CSAT, inclusiv în noaptea asta, iar eu, începând de mâine dimineaţă, vă anunţ în fiecare zi dacă a depus-o sau nu. Dânsul confundă CSAT cu şedinţele de guvern unde vine Ruşanu cu Chiţoiu cu o ordonanţă de urgenţă, o semnează fără avize, peste noapte, fără să o cunoască ceilalţi membri ai Guvernului, vorbim de celebra ordonanţă a CSAT. Mâine, poimâine vine Mazăre cu Portul Constanţa, tot aşa, i-l semnează numai el, deşi nu are avize', a susţinut Băsescu. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: Victor Ponta csat ucraina basescu