x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: "Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO"

Traian Băsescu: "Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO"

02 Mar 2014   •   11:03
Traian Băsescu: "Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO"
Sursa foto: Traian Băsescu: "Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO"

Rusia nu-şi propune un conflict cu un stat membru NATO, în mod categoric România nu este o ţintă a unei eventuale agresiuni asupra Ucrainei, a afirmat preşedintele Traian Băsescu, duminică.

"Rusia în niciun caz nu îşi propune un conflict cu un stat membru NATO. În mod categoric România nu este o ţintă a unei eventuale agresiuni a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Mesajul a şi fost dat extrem de clar pentru a preveni agitaţii inutile prin România... Să ne şi vedem în război. Nu! Nu va fi cazul! Din punct de vedere al securităţii, frontierele României sunt certe, garantate şi asigurate. (...) România se vede din nou într-o zonă de conflict, într-o regiune de conflict în cazul în care lucrurile se vor deprecia în Ucraina şi într-o zonă de instabilitate. În sud, în Balcani avem Bosnia şi Herţegovina, unde populaţia este în stradă, în Ucraina avem ce avem, Moldova cu o Transnistrie cu provocări împotriva administraţiei de la Chişinău, cu o Găgăuzie care a făcut referendum să meargă în Uniunea Euroasiatică, cu un partid al comuniştilor din Republica Moldova care încearcă iniţierea unui conflict în nordul Moldovei de data aceasta, deci opus Găgăuziei, la Bălţi, pentru drumul Euroasiatic al Republicii Moldova, a spus Băsescu la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, există riscul ca regiunea să fie introdusă într-o zonă de instabilitate şi costurile de finanţare ale României vor creşte.

"Investiţiile directe or să scadă. Aici este zona în care noi vom fi afectaţi. Nu vedem riscuri pentru independenţă, suveranitatea asupra teritoriului în ceea ce priveşte România. Nu pot fi astfel de riscuri", a precizat şeful statului.

×
Subiecte în articol: traian basescu Rusia conflict nato