x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Traian Băsescu: Udrea are obligaţia să meargă în faţa procurorilor

Traian Băsescu: Udrea are obligaţia să meargă în faţa procurorilor

08 Feb 2015   •   12:57
Traian Băsescu: Udrea are obligaţia să meargă în faţa procurorilor

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, duminică, după participarea la congresul PMP, că Elena Udrea l-a informat cu privire la anumite nereguli din cadrul ANRP. "Mi-a spus, dar președintele nu are niciun mijloc de verificare. Singura insituție care controlează legal SRI este Parlamentul României", a declarat fostul președinte.

"Cealaltă afirmație a lui Udrea, că m-am informat despre neregulile de la ANRP este corectă. Cine crede că președintele își ia informațiile numai de la servicii este greșit. Președintele e conectat și la alte surse: sinteza de presă din fiecare dimineață în care se subliniază elemente declarate în interiorul instituției ca fiind priorități- corupție, fraudă economică, etc. O altă sursă extrem de importantă este departamentul de relații cu publicul. Se primesc mii de scrisori pe lună. Se face o sinteză a lor și constați că sunt reclamații cu privire la modul de sfășurare a procesului de restituire. Nu e Udrea singurul om politic cu care am avut legături și am preluat semnale. Au fost oameni politici importanți cu care am avut dialog. Problema e dacă rămâne captiv strict informat de la serivcii sau le utilizează pe toate cele putilizate și de mine. De pe urma sesizărilor de la releții cu publicul Președinția a trimis câteva mii de sesizări", a precizat Băsescu.
 
"Printre cei care au semnalizat probleme grave la ANRP a fost și Elena Udrea. Ea doar avea informații de la cei care veaneau să reclame la ea sau din discuții cu parlamentarii. Cel care și-a asumat să transmită structurilor care să culeagă informații au fost eu. Rezultatul reclamațiilor a fost că la circa 6 luni s-a produs prima punere sub acuzare a lui Baciu”, a arătat fostul șef al statului.

"Cât timp procurorii ridică semne de întrebare Udrea are obligația să se ducă în fața procurorilor și în fața judecătorilor. Ea pare a avea convingerea că se produce un abuz împotriva domniei sale", a mai spus Traian Băsescu.

×