x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Trăşculescu le scrie alegătorilor din arest: "Este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, trebuie să mă retrag?"

Trăşculescu le scrie alegătorilor din arest: "Este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, trebuie să mă retrag?"

05 Dec 2012   •   14:35
Trăşculescu le scrie alegătorilor din arest: "Este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, trebuie să mă retrag?"
Sursa foto: Agerpres

Fostul deputat PDL Alin Trăşculescu, aflat în arest pentru fapte de corupţie, îşi întreabă alegătorii vrânceni dacă să mai continue drumul în politică sau nu, într-o postare pe site-ul personal.

Trăşculescu a scris din arestul Poliţiei o scrisoare în care susţine că este nevinovat şi în care precizează că a fost "umilit, ridicat de pe stradă ca ultimul infractor", acceptând "umilinţa arestării preventive pentru a-şi dovedi nevinovăţia", scrie mediafax.ro.

"Scriu aceste rânduri pentru că mă aflu în cel mai greu moment din viaţa mea. Şi mă întorc către dumneavoastră, cei care acum patru ani aţi hotărât să trimiteţi un tânăr vrâncean în Parlamentul ţării. Pentru că mă întreb şi vă întreb: este voia Domnului să merg mai departe cu politica sau, dimpotrivă, trebuie să mă retrag? Şi, pentru că Domnul lucrează prin oameni, voi afla pe 9 decembrie care-i este voia. Adversarii mei politici se bucură că m-au eliminat din cursa electorală, dar singurii care mă puteţi elimina cu adevărat sunteţi dumneavoastră. Scriu aceste rânduri şi pentru că vă sunt dator. Mi-aţi dat încrederea dumneavoastră şi în toţi aceşti ani am făcut cum am ştiut eu mai bine să-i ajut pe vrânceni, dar mai ales pe voi, cei din Colegiul 5. Şi, cu ajutorul Domnului şi al oamenilor, am ajutat şcoli, grădiniţe, biserici şi am contribuit la repararea unor drumuri dezastruoase, precum cel dintre Suraia şi Focşani. Sigur că am şi nemulţumirea că nu am reuşit să duc la capăt şi multe alte proiecte abia începute", scrie Trăşculescu.
El spune că scrie şi şi pentru copiii săi, care peste 10-15 ani se vor uita în ochii lui îl vor întreba de ce a tăcut.
  
Fostul deputat PDL le mulţumeşte alegătorilor pentru "încredere, speranţă si mai ales puterea de a merge mai departe" şi le cere iertare dacă a greşit: "Să mă iertaţi dacă v-am greşit. Cred că adevărul şi dreptatea vor izbândi până la urmă. Aceasta este credinţa şi nădejdea mea. Datorită acestei credinţe am curajul să vă privesc în ochi şi să spun că sunt nevinovat. Pentru că dumneavoastră sunteţi singurii mei judecători, care veţi hotărî ce voi face după ce îmi voi dovedi nevinovăţia: fie voi continua să-i slujesc pe vrânceni aşa cum am mai făcut-o şi chiar mai bine, fie mă voi mulţumi să am grijă doar de familia mea şi îmi voi continua viaţa profesională".
  
Alin Trăşculescu, pentru care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă, a ajuns, în 29 noiembrie, în arestul Poliţiei Capitalei, fiind încarcerat. Fostul parlamentar este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

×