x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudor Chirilă îi răspunde lui Crin Antonescu: "Nu aş putea fi un reper moral"

Tudor Chirilă îi răspunde lui Crin Antonescu: "Nu aş putea fi un reper moral"

de Veronica Micu    |    21 Noi 2009   •   00:00
Tudor Chirilă îi răspunde lui Crin Antonescu: "Nu aş putea fi un reper moral"

Actorul, cântăreţul şi compozitorul român Tudor Chirilă, fost membru al grupului Vama Veche, actualul solist al trupei Vama, a raspuns pe blog afirmaţiei facută aseară de candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu. Acesta a afirmat că Tudor Chirilă este pentru el un reper de moralitate.

''Ştiu că afirmaţia domnului Antonescu m-a facut subiect de dezbatere", a scris Tudor pe blogul său.
''Pentru început, trebuie să spun că, în cadrul întâlnirilor din licee pe care le fac în această perioadă, una dintre primele propoziţii adresate elevilor sună aşa: . Sunt martori ai aceastei afirmaţii sutele de elevi care participă la aceste sesiuni. Poate că pasiunea domului Antonescu pentru Scrisoarea către liceeni şi pentru modul în care gândesc, despre care susţine că i se pare corect, să fie adevărată, însă poate fi, în acelaşi timp, un instrument de marketing electoral'', continuă Tudor Chirilă.

''Nu sunt încântat că numele meu a fost pomenit într-o dezbatere electorală la momentul în care România pare să nu mai aibă ieşire şi în care nu se mai întrevede nici măcar SPERANŢA. Am încercat mereu să rămân în afara asocierilor politice, atât cu grupurile Vama Veche şi Vama, cât şi în nume propriu, iar în seara asta, unul dintre candidaţi mi-a folosit numele încercând să-şi definească o reprezentare. Aş fi preferat să nu se întâmple acest lucru pentru că nu doresc să devin un instrument electoral. Or, afirmaţia domnului Antonescu exact asta propune. Prin urmare, trebuie să rostesc încă o dată ceea ce am mai spus aici pe blog: Nu mă alătur nici unui mesaj politic şi nu susţin oficial pe niciunul dintre candidaţii la preşedinţie'', susţine artistul.

''Mai cred că dacă domnul Antonescu este încântat, sincer probabil, de îndemnul pe care îl propune Scrisoarea către liceeni ar trebui să-şi asume să facă mai mult decât o menţiune. Din păcate, ultimii ani ne învaţă că acordarea creditului nostru a atras dupa sine nerespectarea promisiunilor lor. Fundamental greşită mi se pare însă ideea de a-i întreba pe candidaţi, în contextul nostru socio-politic, care este reperul lor moral. Cum să întrebi aşa ceva? Este ca şi cum l-ai întreba pe Michael Schumacher care este modelul lui preferat de bicicletă'', conchide Tudor Chirilă.

×