x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudorel Toader îi dă de lucru lui Iohannis

Tudorel Toader îi dă de lucru lui Iohannis

18 Oct 2018   •   12:10
Tudorel Toader îi dă de lucru lui Iohannis
Sursa foto: DIANA OROS

Aflat la Bruxelles până la sfârşitul săptămânii, preşedintele Iohannis va avea serios de lucru la întoarcerea din ţară. El va trebui să ia o decizie asupra propunerilor ministrului Justiţiei pentru DNA, DIICOT şi Parchetul General.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, ieri că a transmis către preşedintele Klaus Iohannis propunerile de numire a doi procurori şefi în Parchetul General.

"Astăzi am transmis către Preşedintele României următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere: Antonia-Eleonora Constantin- procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul PICCJ; Iuliana Nedelcu - procuror şef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul PICCJ", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Luni, ministrul anunţa că a mai trimis trei propuneri către şeful statului, respectiv Adina Florea, propusă în funcţia de procuror şef DNA, Elena Georgiana Hosu, propusă procuror şef adjunct DIICOT şi Florena-Esther Sterschi, propusă procuror şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului General.

La începutul săptămânii, Iohannis s-a aflat într-o vizită oficială în Italia, iar de ieri este la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, precum şi la cel de-al 12-lea Summit Asia - Europe Meeting (ASEM). El se va afla la Bruxelles până vineri, 19 octombrie.

Rămâne de văzut în cât timp se va pronunţa şeful statului în cazul propunerii pentru conducerea DNA. Decizia de revocare a fostei şefe a instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, i-a luat mai bine de o lună, după ce a sesizat CCR.


 

 

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader