x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudorel Toader: La întrevederea cu ministrul Justiției land-ului Baden-Wurttemberg nu s-a discutat despre revocarea șefei DNA

Tudorel Toader: La întrevederea cu ministrul Justiției land-ului Baden-Wurttemberg nu s-a discutat despre revocarea șefei DNA

04 Aug 2018   •   14:07
Tudorel Toader: La întrevederea cu ministrul Justiției land-ului Baden-Wurttemberg nu s-a discutat despre revocarea șefei DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că în cadrul întrevederii oficiale avute cu Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi pentru afaceri europene al land-ului Baden-Württemberg, nu s-a discutat despre corupţie, revocarea procurorului-şef DNA sau respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia şi că declaraţia făcută de oficialul german la intrarea în MJ exprimă "gândurile acestuia". 

Reacţia ministrului Tudorel Toader vine după ce presa a relatat că Guido Wolf a spus, vineri, înainte de întâlnirea cu Tudorel Toader, că "ar fi un semn fatal dacă o reformă a justiţiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigaţiile penale". 

"Fiind făcută la intrarea în MJ, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie - DNA - revocare procuror-şef - respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!", susţine ministrul Tudorel Toader, sâmbătă, într-o postare pe Facebook. 

Într-un comunicat postat pe site-ul MJ, se menţionează că, vineri, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au primit la sediul ministerului vizita unei delegaţii a Ministerului Justiţiei al land-ului Baden-Württemberg din Republica Germania. 

"Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei", relevă comunicatul citat.

AGERPRES

×