x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tudorel Toader, rechizitoriu împotriva PSD

Tudorel Toader, rechizitoriu împotriva PSD

de Ion Alexandru    |    12 Iun 2019   •   08:59
Tudorel Toader, rechizitoriu împotriva PSD
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a publicat pe Facebook o listă cu erorile făcute, în opinia sa, de către PSD, în domeniul pe care l-a gestionat. Pe primul loc se află, spune Tudorel Toader, “emiterea OUG 13 din ianuarie 2017, cu toate consecinţele acesteia”.

În ciuda acestei afirmaţii, Tudorel Toader enumeră, printre greşelile pe care le-a identifcat la PSD în legătură cu justiţia, “refuzul de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în acord cu deciziile de neconstituţionalitate pronunţate în controlul a posteriori, precum şi pentru transpunerea Directivei privind confiscarea extinsă, respectiv, a Directivei privind consolidarea prezumţiei de nevinovăţie”. În condiţiile în care OUG 13/2017 urmărea exact punerea în acord a Codului Penal şi de Procedură cu dispoziţiile din deciziile Curţii Constituţionale.

Emiterea OUG 13/2017 a condus, în cele din urmă, la demisia din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache, ceea ce a făcut posibilă numirea în Guvern chiar a lui Tudorel Toader.

Lista erorilor identificate de fostul ministru continuă, el amintind adoptarea legii privind recursul compensatoriu sau “insistenţele formulate pentru promovarea unei OUG referitoare la amnistie şi graţiere”. Toader susţine că i s-a cerut demisia pentru că a refuzat să promoveze OUG-uri cu referire la graţiere, la modificarea codurilor penale, de avizare favorabilă a înfiinţării Fondului Suveran de Investiţii sau să avizeze mai multe acte normative.

×
Subiecte în articol: tudorel toader