x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: Astăzi, PSD a acaparat CCR: Dacă Stan a discutat cu Dragnea de completuri, ar trebui să demisioneze

Turcan: Astăzi, PSD a acaparat CCR: Dacă Stan a discutat cu Dragnea de completuri, ar trebui să demisioneze

07 Mai 2019   •   14:55
Turcan: Astăzi, PSD a acaparat CCR: Dacă Stan a discutat cu Dragnea de completuri, ar trebui să demisioneze

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a afirmat marţi că judecătorii CCR trebuie să fie feriţi de influenţă politică, ea criticând faptul că deputaţii l-au validat pe Gheorghe Stan, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în contextul în care există suspiciuni că nominalizarea lui ar avea legătură cu dosarul "Tel Drum".

"Judecătorii Curţii Constituţionale trebuie să fie feriţi de influenţă politică. Condiţiile imparţialităţii sunt profesionalismul şi integritatea. Până acum, PSD s-a comportat, de doi ani şi jumătate, la nivel de instituţii, ca apărători ai infractorilor. Astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, PSD s-a comportat ca apărător al judecătorilor la CCR, în condiţiile în care persoana propusă de către PSD pentru a ocupa funcţia de judecător la CCR nu a răspuns concret la nicio întrebare adresată de Opoziţie, în special la întrebarea legată de legătura dintre Tel Drum şi nominalizarea domniei sale în funcţia de judecător la CCR. Dosarul "Tel Drum" nu este despre persoana Liviu Dragnea, suspectată de grave fapte de corupţie, este despre fapte de corupţie comise de persoane aflate în funcţii foarte importante ale statului român. (...) Astăzi, Opoziţia nu a reuşit să blocheze această acaparare a CCR, instituţie vitală pentru democraţia românească. Am convingerea că românii vor pune umărul şi împreună vom opri asaltul la instituţiile statului", a spus Turcan, la Parlament.

Ea a precizat că, după alegerile europarlamentare, PNL va depune o moţiune de cenzură la adresa actualului Guvern.

"Această guvernare a acaparat rând pe rând instituţiile României. Dacă vă uitaţi în arhitectura instituţională, veţi vedea că au început cu slăbirea atribuţiilor preşedintelui României, au continuat cu DNA, Parchetul General, urmează Bancă Naţională şi reduta finală vor fi serviciile de siguranţă naţională", a susţinut Turcan.

Liderul deputaţilor liberali a menţionat că Opoziţia nu ar fi reuşit să impună un candidat din cauza aritmeticii votului.

"Este regretabil că nu am ajuns la un candidat comun", a declarat Raluca Turcan, care a menţionat că Ioan Cupşa - propus de PNL - ar fi fost dispus să renunţe la candidatură pentru un singur candidat al Opoziţiei.

De asemenea, ea a precizat că Ioan Cupşa este un profesionist desăvârşit şi un om integru care nu cedează niciunui fel de presiune.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a solicitat ca Gheorghe Stan să precizeze dacă discuţiile cu Liviu Dragnea au vizat completurile de judecători.

"Domnia sa, înainte de votul final, înainte de ceea ce am obţinut şi anume audieri în plenul Parlamentului, s-a postat în toată splendoarea domniei sale în biroul domnului Dragnea, care este şi preşedinte al PSD şi care l-a propus candidat. Colegii de la PSD ne-au spus că a fost o discuţie interesantă despre completurile de trei şi completurile de cinci. Îi cerem public dlui Stan, înainte de a-şi începe mandatul în care ar trebui să fie imparţial, să confirme sau să dezmintă aceste informaţii care sunt extrem de grave. Pentru noi este foarte clar că acest om are un caracter de slugă. (...) Dacă domnia sa s-a dus în biroul domnului Dragnea, preşedinte PSD, să discute despre ceea ce va face ca şi judecător constituţional în privinţa completurilor de trei şi cinci atunci cred că obligatoriu pentru domnia sa este să demisioneze şi să nu intre în această şaradă în care l-a târât Dragnea", a afirmat Roman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan