x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: CCR pare să devină cea mai mare captură instituţională a PSD

Turcan: CCR pare să devină cea mai mare captură instituţională a PSD

18 Ian 2019   •   15:19
Turcan: CCR pare să devină cea mai mare captură instituţională a PSD

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a afirmat vineri, despre Curtea Constituţională a României (CCR), că "pare să devină cea mai mare captură instituţională a PSD".

"CCR pare să devină cea mai mare captură instituţională a PSD. Decizia prin care CCR admite sesizarea marelui luptător pentru dreptate Florin Iordache cu privire la neconstituţionalitatea probelor obţinute pe baza protocoalelor este mineriada anului 2019, coordonată de Liviu Dragnea. Efectele pe care le va produce în societate decizia Curţii sunt devastatoare. Domnia legii o să fie, practic, înlocuită cu domnia infractorilor: interlopi, traficanţi de carne vie, traficanţi de droguri, indivizi bănuiţi de infracţiuni economice şi, nu în ultimul, personalităţi publice implicate în acte de corupţie, cu toţii vor răsufla uşuraţi împreună cu criminalii, violatorii sau pedofilii interceptaţi de serviciile de informaţii în scopul dovedirii vinovăţiei", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Raluca Turcan.

Potrivit Ralucăi Turcan, "decizia CCR destructurează instituţii şi proceduri de aplicare a legii şi vine ca urmare a sesizării unui om care a dovedit, nu o dată, ce sarcini are de îndeplinit, că doar de onoare, de adevăr şi de decenţă nu este preocupat".

"Înspăimântător este, însă, că prin decizia de acum CCR pare să devină cea mai mare captură instituţională PSD. Faptul că li se mai dă o şansă unor politicieni interceptaţi, unor afacerişti dubioşi va ajunge să fie cea mai mică problemă pentru victimele care-şi vor întâlni pe stradă călăii. PSD creează un rău mai mare pentru ca cetăţenii să nu vadă altul, considerat mai mic. Aceasta e politica lui Liviu Dragnea, extinsă acum şi la Curtea Constituţională", a spus Turcan.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan