x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan: PSD a votat să abiliteze un guvern care nu există

Turcan: PSD a votat să abiliteze un guvern care nu există

27 Iun 2017   •   12:51
Turcan: PSD a votat să abiliteze un guvern care nu există
Sursa foto: DIANA OROS

PSD a votat în Parlament să abiliteze pe perioada vacanţei parlamentare un guvern care nu există, a afirmat, marţi, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. 

"PSD a mai marcat azi un punct în politica lipsită de stabilitate. Practic, astăzi, în Parlament au votat să abiliteze să lucreze pe perioada vacanţei parlamentare un guvern care nu există. Suntem în plină procedură de constituire a unui nou cabinet şi cu toate acestea, PSD-ul nu a avut răbdare să vadă componenţa cabinetului, să vadă ce proiecte şi programe îşi asumă. Astăzi s-au grăbit să voteze un plan redactat probabil de funcţionarii din ministere pentru ca acest guvern să aibă abilitare pe perioada vacanţei parlamentare. Este sfidător şi lipsit de logică politică şi de decenţă şi de aceea PNL a votat împotriva acestui proiect şi a acestui gest făcut de PSD", a declarat Raluca Turcan la Palatul Parlamentului. 

Marţi, deputaţii liberali au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dar propunerea a fost respinsă la vot. 

"Proiectul de lege a venit la Cameră ieri, la 17,30, a fost distribuit Comisiei juridice, dar la 17,45 comisia îl lua în discuţie şi aproba, moment în care la Palatul Cotroceni erau consultări în derulare, nu era nici măcar un premier desemnat, nu mai vorbesc că nici în acest moment nu avem un Guvern şi teoretic până joi se pot întâmpla multe, mai ales că inclusiv în grupul PSD sunt colegi care anunţă că nu vor vota Guvernul. De aceea propun scoaterea de pe ordinea de zi, pentru că nu avem pe cine abilita. Nu există un guvern pe care să îl abilităm", a motivat Dobre. 

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a explicat că până vineri va fi un guvern iar acesta trebuie abilitat să lucreze în vacanţa parlamentară. 

Propunerea de eliminare de pe ordinea de zi a proiectului de lege a fost respinsă cu 34 de voturi "pentru" şi 63 "împotrivă". Proiectul este pe ordinea de zi a votului final de marţi.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: turcan psd pnl guvern