x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan solicită vot urgent pentru proiectul de lege privind serviciile de transport interjudeţean

Turcan solicită vot urgent pentru proiectul de lege privind serviciile de transport interjudeţean

02 Noi 2018   •   13:39
Turcan solicită vot urgent pentru proiectul de lege privind serviciile de transport interjudeţean

Liderul deputaţilor liberali,Raluca Turcan, solicită vot urgent pentru proiectul de lege privind serviciile de transport interjudeţean sau în caz contrar, ministrului Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, o ordonanţă de urgenţă de guvern care să rezolve problema navetiştilor din întreaga ţară, în condiţiile în care toate licenţele de transport trebuie înnoite până în 3 decembrie. 

"PNL, în parlament, prin Comisiile de transport şi administraţie publică a reuşit modificarea legii cadru privind transportul de persoane cu vot în unanimitate. Toate licenţele de transport trebuie înnoite până în 3 decembrie. PNL a solicitat vot de urgenţă astfel încât consiliile judeţene să aibă cadrul legal pentru aceste licitaţii, organizate cu standarde în favoarea călătorilor. Votul în procedura de urgenţă a fost respins în conducerea Camerei, la propunerea lui Liviu Dragnea. (...) Solicităm public vot urgent pentru acest proiect de lege, astfel încât România să nu ajungă să fie paralizată ca urmare a suspendării serviciilor de transport intrajudeţean. Dacă în parlament, Liviu Dragnea blochează această lege, atunci îi solicit public Ministrului Dezvoltării Regionale o OUG pentru rezolvarea gravei probleme ce ţine de transportul de persoane judeţean", a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă. 

Potrivit acesteia, PNL solicită "descentralizarea şi liberalizarea serviciilor de transport interjudeţean". 

"În adoptarea acestei ordonanţe, PNL solicită descentralizarea şi liberalizarea serviciilor de transport, criterii de acces la piaţă pe bază de competiţie corectă, condiţii de transport sigure şi de calitate pentru oameni", a spus Raluca Turcan. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a refuzat solicitarea PNL de a discuta în plen şi de a supune votului final proiectul de lege cu privire la modificarea legii serviciilor publice de transport public local (Legea 92/2007), potrivit unui comunicat de presă remis vineri, AGERPRES, de către preşedintele Comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, liberalul Florin Roman. 

"În calitate de preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică atrag în modul cel mai serios atenţia că majoritatea programelor judeţene de transport public interjudeţean expiră spre sfârşitul anului. În lipsa acestei legi, navetiştii şi elevii nu vor mai putea circula cu autobuzul. În multe judeţe, din cauza haosului legislativ, autorităţile locale sunt date în judecată şi plătesc bani grei, milioane de euro, ca despăgubiri, unor samsari privaţi din transporturi. Nu e de joacă! Se blochează România, din cauza unor funcţionari, probabil, corupţi. Am atras atenţia că unii transportatori licitează doar traseele profitabile, în timp ce oamenii de la ţară sunt ai nimănui, deşi ei sunt principalii beneficiari", a menţionat Florin Roman. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan