x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turcan spune că directorul demis din AEP 'a refuzat să îngroape ancheta finanţării PSD'

Turcan spune că directorul demis din AEP 'a refuzat să îngroape ancheta finanţării PSD'

28 Feb 2019   •   15:23
Turcan spune că directorul demis din AEP 'a refuzat să îngroape ancheta finanţării PSD'

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a susţinut joi că Birourile permanente reunite au votat pentru demiterea directorului Departamentului de control al finanţării partidelor politice din AEP, Toma-Bogdan Costreie, pentru că "a refuzat să îngroape ancheta privind furtul PSD din subvenţia de la stat".

PNL solicită public fostului director al AEP să atace în contencios acest act.

"Astăzi a avut loc prima decizie a conducerii nou instalate la Autoritatea Electorală Permanentă, şi anume demiterea directorului Departamentului de finanţare a partidelor politice. Am spus încă de la momentul propunerii făcute de PSD pentru conducerea acestei instituţii că se pregăteşte, pe de o parte, acoperirea furtului din bani publici făcut de PSD din subvenţia de la stat şi, de asemenea, furtul alegerilor, ţinând cont de rolul Autorităţii Electorale Permanente. Astăzi a avut loc în Biroul permanent reunit, adică în conducerea Parlamentului, un vot pentru demiterea unui om care a refuzat să îngroape ancheta privind furtul PSD din subvenţia de la stat", a afirmat Turcan.

Ea a mai susţinut că un raport făcut în Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la PSD arată "negru pe alb" unde s-au dus banii publici, adică "în contracte cu firme de casă, în închirieri de locuinţe particulare, în cumpărarea de bolizi de lux, în scoaterea de bani cash din cont care ulterior nu au mai fost verificaţi".

"Acest raport a fost îngropat de fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, care a fost chemat la sediul PSD şi, ulterior, a primit un loc de europarlamentar pe lista ALDE. Să fie oare o coincidenţă că această instituţie, Autoritatea Electorală Permanentă, care are un rol esenţial în ceea ce înseamnă organizarea, pregătirea, derularea alegerilor electorale şi, pe de altă parte, gestionarea banilor publici de la stat către partidele politice, a ajuns în mâna PSD cu arme şi bagaje?", a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit ei, prin bugetul de stat, a fost majorată subvenţia alocată partidelor politice, distribuită prin AEP, iar această subvenţie este gestionată de Departamentul de control al subvenţiei partidelor politice, a cărui conducere a fost demisă.

"Aşadar, Partidul Naţional Liberal solicită public domnului fost director al AEP (Toma-Bogdan Costreie - n.r.) să atace în contencios acest act normativ, ar avea şanse de câştig. Noi nu-l cunoaştem, este o persoană pe care mai multe instituţii ale statului au început să o hărţuiască şi să îi desfiinţeze întregul parcurs profesional, doar pentru că a refuzat să oprească ancheta la Autoritatea Electorală Permanentă", a adăugat Turcan.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat, joi, destituirea directorului general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale din Autoritatea Electorală Permanentă, Toma - Bogdan Costreie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan