x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Turul 2 - Politicienii au trecut la batai si santaj

Turul 2 - Politicienii au trecut la batai si santaj

12 Iun 2004   •   00:00

Incrancenarea dintre PSD si Alianta PNL-PD pentru castigarea primariilor disputate in al doilea tur de scrutin genereaza situatii scapate de sub control: amenintari, hartuiri, santaje, ba chiar si batai carora le cad victime copii.

La Medgidia, o fetita de 14 ani, operata de apendicita, a fost batuta de reprezentantii PSD care imparteau fluturasi electorali doar pentru ca purta un tricou cu Dumitru Moinescu, oponentul actualului primar, Mircea Pintilie (PSD), in turul doi de scrutin pentru primaria locala. Medgidia este inca de la inceputul campaniei un caz in care tensiunea de campanie a degenerat in manifestari violente. Intr-un interviu acordat recent Jurnalului National, presedintele Pro Democratia, Cristian Parvulescu, relata cum jandarmii i-au batut pe locuitorii din cartierul Ali Baba pentru ca-si lipisera la porti afise cu candidatul PD. Mai mult, conform unui comunicat al Jandarmeriei, s-au tras si 36 de cartuse. "Situatia de la Medgidia este una speciala pentru ca cel care candideaza din partea PD este fostul ministru Dumitru Moinescu, deci o persoana cu foarte mare notorietate in comunitate si cu sanse reale de a putea deveni primar. Or, in conditiile acestea miza a crescut foarte mult, tensiunea a crescut foarte mult si lucrurile nu s-au mai putut controla", explica Parvulescu inainte de duminica alegerilor.

CONTROALE OPC. Intrarea in turul doi a incins si mai tare spiritele. Dumitru Moinescu acuza PSD ca a recurs la intimidarea membrilor PD prin trimiterea de controale la firmele lor sau prin agresarea in stil mafiot. "Mie imi controleaza conturile de la firma, Cameliei Plesca, unul dintre consilierii alesi acum, i-au trimis OPC-ul.

Dupa ce a stat o jumatate de ora la Primarie si doua ore la firma ei, au plecat fara sa incheie proces-verbal. E intimidare clara! Mi-au dat telefoane sa-mi ameninte familia, mesaje pe telefonul mobil. Acum raspandesc fluturasi in care scrie ca eu i-as injura pe locuitorii din Medgidia si se duc acasa la cei care nu au votat sa-i ame-ninte ca le taie ajutorul social", ne-a declarat ieri Moinescu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic