x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ţuţuianu: Sunt greu de ucis

Ţuţuianu: Sunt greu de ucis

de Gabriela Antoniu    |    08 Noi 2018   •   09:03
Ţuţuianu: Sunt greu de ucis

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus luni din PSD, avertizează că va fi un votant critic a guvernării şi le-a transmis celor care l-au crezut uşor de ucis că se înşeală. El a denunţat presiunile care se fac asupra consilierilor, primarilor şi preşedinţilor de organizaţii locale din judeţul Dâmboviţa care îl susţin.

Adrian Ţuţuianu a reafirmat ieri că nu va vota vreodată vreo moţiune de cenzură împotriva unui guvern PSD, dar nici nu va fi un votant pur şi simplu, ci un “votant critic al guvernării”. "Cei care au considerat că sunt , ca să spun aşa, cred că nu m-au cunoscut foarte bine. Sunt un tip foarte bătăios, pentru motivul ăsta am şi obţinut rezultate în Dâmboviţa, am avut adversari foarte puternici”, a precizat Ţuţuianu.

El a mai spus că nu se dezice de ceea ce a făcut şi de creea ce crede despre PSD. ”Problema noastră nu este partidul, ci liderul partidului”, a adăugat el.

“Apropo de cum luptă Dragnea cu statul paralel, care şi-a permis să ameninţe şi salariaţii de la sediul partidului că au permis desfăşurarea acelei întâlniri. Vă daţi seama - participă tot partidul acolo, dar Oprea ameninţă salariaţii. Astăzi am înţeles că a mers la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, unde a proferat ameninţări că schimbă conducerea CJ, că el este omul lui Rovana acolo şi că are mandatul Rovanei Plumb”, a susţinut Ţuţuianu.

El a adăugat că a primit mesaje de la foarte mulţi cetăţeni din Dâmboviţa, îngrijoraţi de mesajele transmise de oamenii Rovanei Plumb şi ai lui Dragnea că “judeţul Dâmboviţa va fi izolat, că nu va avea acces la investiţii în următorii ani dacă continuă să îl susţină pe Adrian Ţuţuianu".

Senatorul a susţinut că vârful de lance în acţiunile de intimidare este fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, provenit din rândurile securităţii. Întrebat dacă prin aceste afirmaţii sugerează că toţi cei care i s-au alăturat sunt şantajaţi, Ţuţuianu a spus că "unii dintre ei, da".

"Unii dintre ei, da. Şantajaţi, ameninţaţi, altora li se fac promisiuni. De exemplu, acelaşi Oprea a mers la mai mulţi primari şi le-a spus că va fi o realocare a fondurilor pe Ordonanţa 28, că domnul Stănescu nu va mai fi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi că acea alocare se va face aşa cum doreşte el. Eu sper că lucrul ăsta nu se va întâmpla (...) ", a mai spus Ţuţuianu.

Nu a sprijinit pe nimeni

Adrian Ţuţuianu a acuzat-o pe Rovana Plumb, desemnată lider interimar al PSD Dâmboviţa, că nu a fost în judeţ "de aproape un an de zile" şi că nu a sprijinit "niciodată pe nimeni cu niciun proiect, chiar şi acolo unde putea să o facă foarte aplicat". În opinia sa, Rovana Plumb ar fi trebui să aibă o poziţie neutră şi nu să voteze pentru excluderea sa din PSD. "Sunt membră a organizaţiei PSD Dâmboviţa de foarte mulţi ani, sunt membră a PSD din 1994, îi respect pe toţi primarii, îi respect pe toate colegele şi colegii mei din PSD Dâmboviţa, organizaţie puternică, care va rămâne în continuare puternică. Vom construi pentru că trebuie să ne respectăm promisiunile celor care ne-au acordat încrederea la vot", a declarat Plumb.

Adrian Ţuţuianu spune că nu i s-a comunicat încă nicio hotărâre privind excluderea sa din PSD, pe care vrea să o conteste în instanţă

×
Subiecte în articol: Adrian Ţuţuianu