x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, de anul viitor, dacă există condiţii

Ponta: TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, de anul viitor, dacă există condiţii

30 Iul 2013   •   17:09
Ponta: TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, de anul viitor, dacă există condiţii

TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, chiar de anul viitor, dacă vor exista condiţii şi dacă măsura aplicată în cazul pâinii se va dovedi una de succes, a declarat marţi premierul Victor Ponta, informează agerpres.ro.

"Avem reducerea TVA la alimente - la pâine. Eu spun la alimente pentru că mă bazez pe faptul că fiind vorba de un parteneriat între Guvern şi producători, se va dovedi că ceea ce am spus tot timpul, şi anume că un TVA de 9% nu înseamnă bani mai puţini la buget, ci înseamnă combaterea evaziunii fiscale şi chiar încasări suplimentare sau scăderea preţului la pâine. Dacă acest prim proiect se va dovedi de succes, înseamnă că anul viitor sau când avem condiţiile necesare putem să extindem la alte alimente de bază", a afirmat primul-ministru la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a subliniat că este importantă susţinerea producătorilor, dar şi a consumatorilor, pentru ca această măsură să se dovedească una de succes.

"E foarte important să nu fim singuri, doar Guvernul, pe de o parte, ci toţi producătorii. Şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine", a spus Ponta.

Guvernul va adopta marţi o ordonanţă simplă în baza căreia TVA pentru pâine va fi redusă la 9%, a anunţat luni premierul Victor Ponta, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

El a menţionat că măsura va intra în vigoare de la 1 septembrie. 

×
Subiecte în articol: tva paine tva alimente