x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică TVR - "Nicolau sa ramana pana ajunge in formol"

TVR - "Nicolau sa ramana pana ajunge in formol"

03 Feb 2005   •   00:00

Presedintele Traian Basescu a dezmintit ieri presupusa incercare de a-l inlocui pe presedintele TVR, Valentin Nicolau, dupa ce presa a relatat o discutie dintre consilierul prezidential Claudiu Saftoiu si ziaristul Radu Calin Cristea, caruia i s-ar fi propus conducerea televiziunii.

Seful statului sustine ca este vorba despre "o intoxicare menita sa erodeze credibilitate", avand in vedere ca, atat in timpul campaniei electorale, cat si dupa ce a devenit presedinte al tarii s-a angajat ca va garanta libertatea presei. Basescu l-a atacat dur pe Nicolau pentru faptul ca stirea in cauza a fost difuzata in jurnalele TVR cu imaginea sa, afirmand ca acum cei care "tanjesc pentru a avea stapan cauta modalitatile de a si-l gasi". El a sustinut ca "gloriosul presedinte al TVR" a fost probabil "nesatisfacut" de faptul ca in urma cu o saptamana a cerut prin trei faxuri consecutive consilierului Saftoiu sa fie primit la Cotroceni, dupa care a venit neinvitat, iar acum "nu va mai trece sigur pragul". "Nu am contactat pe nimeni pentru a-l numi in functia de presedinte-director general al TVR. Nu am insarcinat nici un consilier sa aiba o astfel de discutie si nu este atributul Presedintiei Romaniei sa desemneze presedintele-director general al TVR", a declarat Traian Basescu, precizand ca "marele luptator pentru libertatea presei" Nicolau poate sa ramana in functie "pana o sa ajunga in formol".

ZVONISTICA.Seful statului a mai acuzat ca numele sau este utilizat in lansarea unei zvonistici in "mediile clientelare ale PSD, care vor sa dea confortul celor pe care i-au muls de bani patru ani ca tot ei sunt calare pe afaceri". El a prezentat scrisoarea pe care i-a trimis-o patronul unui cotidian, care l-a somat sa ii confirme daca grupuri de tip mafiot ale lui Vantu sau Petrache si Bittner i-au dat sume de bani pentru a avea liniste. Basescu a spus ca patronul de ziar a umplut orasul ca "este liber pentru ca s-a inteles cu Basescu". El a precizat ca aceasta este o alta "utilizare abuziva a numelui presedintelui Romaniei". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic