x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR a obținut un mandat de deputat, după o pauză de 4 ani

UDMR a obținut un mandat de deputat, după o pauză de 4 ani

17 Dec 2016   •   16:45
UDMR a obținut un mandat de deputat, după o pauză de 4 ani

UDMR anunţă că organizaţia sa de Braşov a reuşit să obţină, după o pauză de patru ani de zile, în urma alegerilor parlamentare, un nou mandat de deputat, câştigat de avocata Ambrus Izabella. 

"Participarea la vot a fost numeroasă pentru candidaţii UDMR, iar, astfel, după patru ani de întrerupere, comunitatea maghiară are din nou reprezentant în Parlamentul României în persoana doamnei Ambrus Izabella. În echipa deputaţilor judeţului Braşov avem din nou un maghiar care poate reprezenta interesele comunităţii", se afirmă într-un comunicat al UDMR transmis, sâmbătă, Agerpres

Noul parlamentar de Braşov a mulţumit electoratului pentru încrederea pe care a acordat-o echipei de candidaţi UDMR. 

"Rezultatul dovedeşte că maghiarii au conştientizat miza reală a alegerilor parlamentare şi s-au prezentat în număr mare la urne, contribuind prin votul lor la acest succes. Voi face tot posibilul să dovedesc că merităm această încredere. Ne apucăm de munca de reprezentare cu elan şi responsabilitate. Este o onoare pentru mine faptul că pot fi reprezentantul maghiarilor braşoveni în Parlamentul de la Bucureşti", a afirmat Ambrus Izabella, citată în comunicat. 

Potrivit UDMR, Ambrus s-a ocupat, până-n prezent, "de protecţia minorităţilor naţionale, un domeniu pe care îl consideră ca fiind o reală provocare şi îşi asumă, în continuare, sarcina de a milita pentru respectarea drepturilor comunităţii maghiare". 

Sursa citată mai precizează că în judeţul Braşov lista Camerei Deputaţilor a obţinut 193.832 de voturi, din care 6,10 % au revenit candidaţilor UDMR, mai exact 11.825 de voturi. "La Senat, din numărul total de 193.806 de voturi, lista candidaţilor Uniunii a obţinut 6,18 procente, adică 11.983 de voturi", potrivit comunicatului. 

 

Citește și:

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, va retrage titlurile de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

 

Autorităţile din Beijing închid sute de fabrici după emiterea codului roşu de poluare

 

ANAR: 700 de baraje din 2000 nu îndeplinesc condițiile pentru a fi autorizate

×
Subiecte în articol: udmr deputat