x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR ameninta si castiga: reorganizarea lui Basescu, amanata pana la toamna

UDMR ameninta si castiga: reorganizarea lui Basescu, amanata pana la toamna

de Aniela Nine    |    27 Iun 2011   •   08:40

Asa cum se preconizase inca de sambata, dupa decizia UDMR din CRU de a respinge propunerea maximala a lui Basescu de 8+2 regiuni, PDL a acceptat luni cererea Uniunii si coalitia a decis ca reorganizarea teritoriala sa fie amanata pana cel mai devreme la toamna. In acelasi timp, o comisie a partidelor de guvernare a fost insarcinata sa 'gaseasca' majoritatea de care ar avea nevoie in Parlament o astfel de decizie pentru adoptare. "Coalitia a decis infiintarea unei comisii care sa gaseasca formula astfel incat sa avem o majoritate in Parlament ca sa treaca un astfel de proiect', a explicat presedintele Camerei, Roberta Anastase. Intrebata ce va face aceasta comisie, Anastase a sustinut ca va cauta 'formula de gandire a regionalizare'.

Decizia coalitiei este exact ceea ce UDMR cerea, lideri Uniunii invocand in nenumarate randuri faptul ca, in protocolul coalitiei, subiectul reorganizarii era prevazut a fi abordat abia in urmatoarea sesiune parlamentara. 'Nu mai avem timp pana la 1 iulie sa adoptam reorganizarea', a confirmat luni acceptarea acestui plan ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea.

In aceste conditii, coalitia va aplica portita de iesire din aceasta criza a orgoliilor politice pe care le-a oferit-o chiar presedintele Traian Basescu, de altfel si promotorul ideii de regionalizare, si anume reducerea structurilor deconcentrate ale ministerelor, adica o regionalizare doar la nivel administrativ. 'Pana la toamna facem reorganizarea serviciilor deconcentrate', a anuntat luni tot Udrea. Aplicarea acestei decizii ar duce la concedierea a mii de angajati in aceste servicii deconcentrate.

×