x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR ar putea fi cooptata la guvernare

UDMR ar putea fi cooptata la guvernare

25 Aug 2004   •   00:00

Daca va castiga alegerile generale din toamna, PSD este dispus sa accepte intrarea UDMR la guvernare si sa renunte la actuala formula de colaborare: protocol de sustinere parlamentara.

SILVIU SERGIU

Acest lucru a fost anuntat ieri de presedintele PSD, Adrian Nastase, la finalul intalnirii avute cu conducerea Uniunii. "Dupa alegeri, PSD are disponibilitatea de a continua colaborarea cu UDMR, dar acest lucru va fi decis in functie de rezultatul votului. Noi nu avem nici un fel de dificultate de a accepta oricare dintre cele doua variante", a spus Nastase. Contactat telefonic, vicepresedintele executiv Borbely Laszlo a precizat ca si Uniunea este dispusa sa se aseze la masa tratativelor in legatura cu intrarea la guvernare, insa numai dupa alegeri.

COLABORARE. In cadrul intrevederii de ieri, conducerile PSD si UDMR au analizat stadiul indeplinirii prevederilor din protocolul pe anul in curs si au discutat despre unele formule de colaborare in campania electorala si dupa alegeri. Presedintele UDMR, Marko Bela, a spus ca post-electoral, parteneriatul dintre Uniune si PSD poate continua fara probleme, avand in vedere ca "cele doua partide s-au inteles bine pana acum". "Avem si nerealizari, dar colaborarea cu PSD a fost utila", a spus Marko.

OPOZITIE. In legatura cu o eventuala colaborare dintre UDMR si Alianta PNL-PD, Marko Bela a explicat ca Uniunea asteapta ca liberalii si democratii sa-si clarifice "opiniile referitoare la problema minoritatilor si cea nationala". "In ultimii ani, reprezentantii PNL si PD nu au sprijinit UDMR pentru crearea unui cadru politic adecvat referitor la minoritati", a spus Marko.

PACT DE NEAGRESIUNE

Conducerile PSD si UDMR au convenit ieri ca, in campania electorala ce va preceda alegerile generale, cele doua partide sa nu se atace reciproc si chiar sa isi acorde sprijin, daca interesele vreuneia dintre cele doua formatiuni nu vor fi lezate. Presedintii celor doua partide, Adrian Nastase si Marko Bela (foto) au precizat la unison ca un astfel de pact nu trebuie neaparat semnat, din moment ce exista un protocol de colaborare intre cele doua formatiuni.
×
Subiecte în articol: politic udmr