x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR: Cerem regruparea fondurilor europene pentru dezvoltare regională, să nu lăsăm guvernul să îşi bată joc

UDMR: Cerem regruparea fondurilor europene pentru dezvoltare regională, să nu lăsăm guvernul să îşi bată joc

04 Apr 2019   •   16:50
UDMR: Cerem regruparea fondurilor europene pentru dezvoltare regională, să nu lăsăm guvernul să îşi bată joc

UDMR cere, în programul său pentru alegerile europarlamentare, ca guvernul de la Bucureşti să nu îşi bată joc de proiectele din fonduri pentru dezvoltare regională.

"Mai multe fonduri europene pentru dezvoltare! Cerem regruparea fondurilor pentru dezvoltare regională! Să nu lăsăm guvernul de la Bucureşti să îşi bată joc de proiectele finanţabile din aceste fonduri. Cerem descentralizarea resurselor, regruparea unei sume de două miliarde de euro în beneficiul Programului Operativ Regional şi în interesul comunităţilor locale! Prin această măsură am putea utiliza alte cincizeci de milioane de euro spre beneficiul comunităţilor noastre în fiecare judeţ", se arată în programul UDMR, pe marginea căruia formaţiunea a organizat, joi, o discuţie cu primii candidaţi din listă la alegerile din 26 mai.

Potrivit aceluiaşi text, UDMR cere fonduri pentru dezvoltarea judeţeană, care să înlocuiască modelul centralizat de dezvoltare.

"Stabilirea unui fond european pentru dezvoltări judeţene! Urmând exemplul fondului de dezvoltare regională creat pentru reşedinţele de judeţ, să se creeze un program finanţat din fonduri europene destinat proiectelor de dezvoltare la nivel de judeţ, să se aplice mijlocul Investiţiilor Teritoriale Integrate în fiecare judeţ. În locul unei centralizări continue, să fie edificate centrele judeţene, prin care vom asigura implementarea unor investiţii importante pentru comunităţile noastre", se menţionează în programul respectiv.

UDMR cere fonduri europene şi pentru autostrada Transilvania, precum şi pentru reconstrucţia unor biserici, castele, monumente istorice.

Kelemen Hunor a participat, joi, alături de principalii candidaţi ai UDMR la europarlamentare, la o discuţie panel de prezentare a programului electoral, intitulat "Transilvania prosperă, Europa puternică!". La discuţie au mai fost prezenţi primii patru candidaţi ai Uniunii - Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla şi Oltean Csongor.AGERPRES

×