x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR condiţionează sprijinirea noului Guvern de semnarea unui nou protocol al coaliţiei pentru 2012

UDMR condiţionează sprijinirea noului Guvern de semnarea unui nou protocol al coaliţiei pentru 2012

07 Feb 2012   •   15:03
UDMR condiţionează sprijinirea noului Guvern de semnarea unui nou protocol al coaliţiei pentru 2012

UPDATE 21:57 - Intre conditiile UDMR cerute pentru a sustine coalitia guvernamentala,pe langa cresterea pensiilor si a salariilor in al doilea trimestru,se numara si o serie de solicitari pentru a nu fi adoptat votul prin corespondenta,reorganizarea administrativa si revizuirea Constitutiei, potrivit unor surse UDMR citate de NewsIn.

De asemenea, in cadrul intalnirii UDMR-istilor cu Ungureanu nu s-a discutat despre numele propunerilor pentru portofoliile care ar urma sa aiba aceeasi configuratie ca si in Guvernul Boc.

Reprezentantii Uniunii i-ar fi cerut lui Mihai Razvan Ungureanu, premier desemnat, ca din al doilea trimestru a acestui an sa aiba loc o recuperare a sumelor pierdute de bugetari si pensionari. Ungureanu ar fi precizat ca, in primul rand, el nu poate promite nimic in nume personal, intrucat el ar trebui sa reprezinte intreaga coalitiei guvernamentala, iar deciziile economice legate de pensii si salarii vor fi luate doar pe baza cifrelor concrete privind economia pentru primul trimestru al acestui an.

Pe de alta parte, conform Agerpres, senatorul Gyorgy Frunda a cerut marti seara la intalnirea parlamentarilor Uniunii iesirea din coalitia de guvernare, dar, in urma dezbaterilor, s-a acceptat decizia conducerii formatiunii de a continua discutiile cu partenerii de coalitie pe baza amendamentelor mai sus amintite la programul de guvernare.

"Multi au sustinut necesitatea alegerilor anticipate, dar cu totii au spus ca, intrucat Presedintele nu va dizolva Parlamentul si nu va accepta alegerile anticipate, nu are rost sa mergem pe o cale care nu are finalizare din acest motiv. Cele doua grupuri parlamentare au fost de acord sa accepte propunerea conducerii prezidentiale a UDMR de a continua discutiile cu partenerii de coalitie. Vom face amendamente la programul de guvernare si, daca aceste amendamente vot fi acceptate, ramanem in continuare in acceasi coalitie", a declarat Gyorgy Frunda.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, dupa intalnirea cu premierul desemnat, ca formatiunea sa va ramane la guvernare, insa conditioneaza sprijinul de semnarea unui protocal valabil in 2012, care sa includa cateva propuneri care sa fie onorate de coalitia de guvernamant.

Kelemen Hunor: "Vom sustine guvernarea, insa avem si cateva conditii, printre care o referire clara la Facultatea de Medicina de la Tg. Mures si continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania

Cresterile salariale reprezinta un subiect important, nu numai pentru UDMR. In februarie nu se poate face o marire. De abia dupa primul trimestru putem discuta.

Ungureanu nu a sugerat alte nume pentru portofoliile UDMR. Programul de guvernare este esential.

In februarie nu se poate face o marire. De abia dupa primul trimestru putem discuta.

×
Subiecte în articol: udmr protocol coalitie kelemen hunor