x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR propune ca mandatul aleșilor locali să crească la 5 ani

UDMR propune ca mandatul aleșilor locali să crească la 5 ani

12 Feb 2020   •   13:57
UDMR propune ca mandatul aleșilor locali să crească la 5 ani

UDMR vrea ca mandatul aleșilor locali să crească de la 4 la 5 ani. Potrivit proiectului de lege depus la Parlament, prevederea ar urma să intre în vigoare începând cu mandatul autorităților locale alese în anul 2020.

Proiectul de lege este semnat de 26 de deputați și senatori UDMR.

"Durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului consiliului local. În cazul în care mandatul consiliului local încetează sau încetează calitatea de consilier local, înainte de expirarea duratei normale de 5 ani, încetează de drept şi mandatul viceprimarului, fără nicio altă formalitate", prevede proiectul. "Durata mandatului preşedintelui şi vicepreşedinţilor consiliului judeţean este egală, de regulă, cu durata mandatului consiliului judeţean. În cazul în care mandatul consiliului judeţean încetează înainte de expirarea duratei normale de 5 ani, încetează de drept şi mandatul vicepreşedinţilor consiliului judeţean, fără nicio altă formalitate", mai prevede actul normativ.

Proiectul de lege este motivat prin faptul că un mandate mai mare al aleșilor locali ar conferi „stabilitate politică, o pavăză faţă de schimbările şi eventualele crize politice manifestate la nivel general şi care interferează cu deciziile de luat la nivel local.”.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaților.

×
Subiecte în articol: udmr primari mandat