x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR se opune în continuare votului prin corespondenţă, invocând posibilitatea fraudelor

UDMR se opune în continuare votului prin corespondenţă, invocând posibilitatea fraudelor

de Mediafax    |    10 Ian 2012   •   12:44
UDMR se opune în continuare votului prin corespondenţă, invocând posibilitatea fraudelor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a reiterat, azi, ca Uniunea nu va sustine introducerea votului prin corespondenta, deoarece in acest caz "securitatea votului lasa de dorit".

"Noi nu am sustinut proiectul domnului Baconschi si, in continuare in UDMR exista o reticenta foarte mare in ceea ce priveste votul prin corespondenta. Securitatea votului prin corespondenta lasa de dorit. Romanii care nu traiesc in Romania au posibilitatea de a alege, au posibilitatea de a vota. Trebuie organizate alegeri in asa fel incat fiecare roman sa aiba posibilitatea de a merge intr-o circumscriptie unde pune stampila pe un buletin de vot", a precizat presedintele Uniunii.

El a opinat ca ar fi corect ca fiecare cetatean roman sa aiba posibilitatea de a vota.
Ministrul a tinut sa mentioneze ca votul prin corespondenta ar insemna "posibilitatea de a pune sub semnul intrebarii corectitudinea votului".

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, ieri, la RRA, ca va milita in continuare pentru adoptarea legii privind votul prin corespondenta, el apreciind ca aceasta este cu atat mai importanta cu cat 15% din romani traiesc in strainatate.

"Cred ca e un drept al romanilor de pretutindeni, adica al tuturor cetatenilor romani. Nu avem inca rezultatele finale ale recensamantului, dar se contureaza o cifra clara, si anume ca 15% din romani traiesc deja in alte state. Asta ne obliga cu atat mai mult din punct de vedere politic, civic, moral, democratic sa le oferim sansa de a participa la vot si de a decide soarta tarii", a spus Baconschi.

×