x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UDMR şi PDL au rupt protocolul de colaborare la Cluj

UDMR şi PDL au rupt protocolul de colaborare la Cluj

06 Aug 2011   •   07:56

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj, dupa ce primaria a deschis o piata volanta pentru producatorii agricoli in centrul orasului.

Situatia va fi discutata luni in sedinta de la Bucuresti a coalitiei de guvernare, iar potrivit Mediafax presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat ca deschiderea pietii volante fara consultarea formatiunii pe care o conduce a fost 'ultima picatura' in relatiile dintre cele doua partide.

“Vom da termene si daca se respecta atunci putem discuta despre o eventuala coalitie pe viitor. Se poate reface coalitia daca se respecta ce s-a promis. Deocamdata asistam la o lipsa de comunicare', a mai spus Mate Andras.

Pe de alta parte, primarul Sorin Apostu, care este si presedintele PDL Cluj, a declarat ca piata volanta din Piata Unirii nu a fost facuta pentru vreun partid politic: “Avem 28 de producatori agricoli in piata, din care cinci sunt de etnie maghiara. Acest lucru dovedeste ca aceasta piata volanta nu este facuta pentru un partid politic, ci pentru cetateni care cumpara si pentru producatori care au unde sa vanda direct. E timpul sa aratam un respect pentru cei care ne voteaza si sa lasam deoparte orgoliile politice si luptele din interiorul partidelor. Sunt unele probleme cu UDMR, dar eu sunt deschis sa negociez si alte locatii in Cluj-Napoca pentru a crea astfel de piete. Ne vom intalni mai calmi si sa discutam. Sunt sigur ca se vor gasi solutii'.

×
Subiecte în articol: cluj udmr alianta protocol PDL