x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea a trimis documentele la grupul PD-L

Udrea a trimis documentele la grupul PD-L

de Aniela Nine    |    26 Aug 2009   •   00:00


Ignorând Comisia de anchetă, Elena Udrea a trimis ieri la colegii ei de la grupul parlamentar două sa­coşe cu dosarele acţiunilor organizate de Ministe­rul Turismului.

Intitulându-şi acţiunea "Ziua do­cumentelor deschise", Udrea a anunţat printr-un comunicat de presă că va expune toate documentele aferente acţiunilor de promovare a turismului românesc la grupul PD-L de la Camera Deputaţilor pentru ca toţi cei interesaţi, presă, parla­men­tari sau oameni de pe stradă, să le poată con­sul­ta. Inclusiv membrii Comisiei de anchetă au fost invitaţi să vadă aceste dosare. Udrea a stabilit ca "program de vizitare" a expoziţiei, pe lângă cele două ore de aseară, şi ziua de mâine, între orele 17:00-19:00.

Pe masa din sala de conferinţe a grupul PD-L au fost aşezate, lângă cartonaşe de identificare, câte un exemplar din fiecare dosar al acţiu­nilor MT: campaniile publicitare promovate pe Pro Tv şi Realitatea Tv în perioada 1 aprilie -15 aprilie, campania publicitară derulată pe Antena 3 în perioada sărbătorilor de Paşte, ofertele de pu­blicitate internaţională a Eurosport, oferta Realita­tea all inclusive, con­certul lui Goran Bregovic şi ofer­ta turist în România.

Liderul grupului PD-L, Mircea Toader, a explicat că documentele, după seara de mâine, când se va închide "expoziţia", vor fi trimise pentru înregistrare la secretariatul Ca­merei Deputa­ţilor, urmând ca apoi acestea să fie trimise Comisiei de an­che­tă. Apoi Elena Udrea s-a prezentat personal la grupul parlamentar PD-L pentru a explica de ce a ales această cale pentru a trimite documentele.

Ea a reluat afirmaţiile că patronează cel mai transparent minister şi i-a ironizat pe membrii comisiei de anchetă care nu pot citi documentele de pe site-ul ministerului. Mai mult, Udrea a afirmat că documentele trimise de ea comisiei ajung în presă trunchiate şi în sco­pul manipulării opiniei publice. Ministrul şi-a nuanţat declaraţiile prin care spunea că va inter­zice angajaţilor săi să participe la audierile comisiei. "Dacă vor să participe sunt liberi să o facă", a spus Udrea.

Comisia îi va audia astăzi pe Gheorghe Nastasia, secretar general în cadrul MT şi pe Ana Maria Toma, director Comunicare.


PROMOVARE PE BANI EUROPENI
Înainte să ajungă la Parlament, Udrea, a semnat la Râşnov primele două contracte pentru promovarea oraşului Râşnov şi a munţilor Bucegi din fonduri europene, fiecare în valoare de câte un milion de lei.

"Cel mai important lucru este faptul că acestea sunt primele două contracte de promovare a turismului românesc cu ajutorul fondurilor europene. România are la dispoziţie 55 de milioane de euro până în 2013 pentru a promova principalele atracţii turistice" a declarat Udrea.

Po­trivit ministerului, pentru Râşnov şi zona mun­ţilor Bucegi cererile de finanţare au fost depuse la începutul anului de Consiliul Local Râşnov, în parteneriat cu Asociaţa Rosenau Turism şi Asocia­ţia Microregiunea Turistică.Cele două contracte sunt primele dintr-o serie de 19 care vor fi semnate în perioada următoare.

×
Subiecte în articol: politic documente ministerul turismului