x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea face săli de sport din banii mamelor

Udrea face săli de sport din banii mamelor

de Daniela Ivan    |    07 Dec 2010   •   22:43
Udrea face săli de sport din banii mamelor
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional
141531-20101117110212010.jpgMinistrul Elena Udrea face investiţii de sute de milioane de euro pentru construirea unor săli de sport în condiţiile în care Guvernul diminuează perioada de acordare a indemnizaţiei pentru mame de la doi ani la un an. Motivaţia executivului este lipsa de bani, iar măsura este menită să aducă economii de 1,1 miliarde de lei, circa 25 de milioane de euro.

Conform calculelor, statul are nevoie de 2,26 miliarde de lei pentru indemnizaţia mamelor dacă aceasta va fi acordată timp de doi ani şI de doar 1,14 miliarde de lei, dacă indemnizaţia se reduce la un an de zile.

Însă această economie făcută cu preţul educaţie copiilor noştri este aruncată pe fereastră de Elena Udrea, care ţine morţiş să facă săli de sport. Din această cauză ministrul Elena Udrea şi jurnalistul Cătălin Tolontan au avut o confruntare cu scântei la Realitatea TV.

"Există un proiect de lege a cărui notă de fundamentare este semnată de ministrul Elena Udrea. Se vor face investiţii de sute de milioane de euro pe baza acestei note. Nu se spune care sunt localităţile unde se vor face aceste investiţii. Se spune cât mai multe localităţi. este pur şi simplu uluitor. Argumentele folosite acolo sunt false din punct de vedere sportiv. Se spune că aceste săli vor fi folosite pentru a se antrena. Nicăieri în lume o echipă nu se antrenează într-o sală de 15.000 de locuri. Se spune că e nevoie pentru competiţii sportive internaţionale. Nu este nevoie de 30 de săli. Este nevoie de două săli, una foarte mare. Este o insultă la adresa oamenilor care muncesc", a spus Totontan.

În replică Elena Udrea a precizat că "este doar un proiect de hotărâre iniţiat la dorinţa federaţiilor sportive din România şi este păcat că domnul Totolontan contestă tocmai nevoia de a avea o infrastructură pentru a organiza competiţii internaţionale în România”.

Ea mai adăugat că nu este un program aprobat, nu există bugetare pentru acest program. " Dacă nu va exista finanţare privată, noi avem resursele financiare să îl susţinem în următorii ani”. Compania Naţională de Investiţii, pe care ministrul Dezvoltării a promis că o desfiinţează, va construi săli polivalente în oraşele reşedinţă de judeţ, potrivit unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică. Cheltuiala totală: 1 miliard de lei, în următorii 5 ani, adică exact cât este economia făcută din reducerea indemnizaţiei mamelor la un an.

×