x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea îl atacă pe Ponta: Nu este un bărbat politic, minte cum respiră şi nu va mai avea niciodată şansa de a fi premier

Udrea îl atacă pe Ponta: Nu este un bărbat politic, minte cum respiră şi nu va mai avea niciodată şansa de a fi premier

de Veronica Micu    |    20 Mar 2012   •   06:52
Udrea îl atacă pe Ponta: Nu este un bărbat politic, minte cum respiră şi nu va mai avea niciodată şansa de a fi premier

Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine ca dezvaluirea dezvaluirea presedintelui Traian Basescu privind propunerea pe care i-a facut-o lui Victor Ponta de a deveni premier "arata, fara putinta de tagada, ca seful PSD nu este un barbat politic in adevaratul sens al cuvantului", ca este "un personaj foarte slab" si ca "nu va mai avea vreodata sansa de a fi Prim-ministru sau de a-si aduce partidul la putere".

"Seful PSD apare zi de zi la televizor si ataca Executivul pentru masurile pe care le ia, dar si pentru deciziile pe care nu le ia. Isi potenteaza profilul mesianic ca unul care ar urma sa salveze Romania daca ajunge la putere, iar masurile sale ar avea cel putin puteri taumaturgice. Din pacate insa pentru romani si pentru jocul politic democratic, Victor Ponta doar rosteste fraze gandite de altii, fara strategie si actiuni proprii. Este un cabotin care imbraca haina de alternativa a opozitiei pentru sefia Guvernului", scrie Elena Udrea pe blog.

Potrivit fostului ministru, "Ponta a aratat ca si el realizeaza cat de limitate ii sunt competentele".

"S-a temut sa accepte postul de Premier pentru ca stia ca ar fi fost un dezastru, iar toamna ar fi plasat USL-ul intr-o postura foarte proasta. S-a dovedit inca o data ca este un actor politic bun doar de gura, genul care da si fuge. Sigur, doar in femei, pentru ca, de la un barbat, riposta ar putea fi dura", continua Udrea.

Presedintele PDL Bucuresti este de parere ca "Emil Boc si toti oamenii din echipa sa s-au dovedit politicieni mult mai responsabili si mult mai curajosi" si ca "ei au luat masurile de care Romania avea nevoie, sacrificandu-si imaginea". De cealalta parte, insa, "opozitia, in frunte cu Ponta, a tocat continuu, fara insa sa aiba solutii".

Ponta minte cum respira

"Mai rea decat lipsa de curaj este insa minciuna. Faptul ca Victor Ponta a negat initial ca i s-a propus sa ocupe functia de Premier este dovada cea mai clara ca minte cum respira. Nu-l interesaza adevarul sau dreptatea, ci doar sa-si protejeze imaginea si sa o manjeasca pe a altora. Nu inteleg cum un om poate nega un lucru evident, iar stenograma prezentata de Presedinte confirma de-o maniera indubitabila ca oferta i-a fost facuta sefului PSD, iar acesta i-a lasat pe Antonescu si Constantin sa raspunda in locul lui. Alta dovada de curaj.

De altfel, va pot confirma faptul ca Presedintele ne-a spus pe 5 februarie seara despre ideea sa de a oferi functia de Prim-ministru lui Victor Ponta. Iar noi, cei din PDL, am acceptat aceasta propunere, aratand ca nu ne agatam de putere. De altfel, intr-un final, membrii Guvernului au si renuntat la fotoliile de ministri. Pot, deci, confirma ca Traian Basescu i-a propus functia de Premier unuia dintre liderii USL si ca acesta a refuzat, iar noi, cei de la PDL, am fost uimiti de acest refuz!", scrie Elena Udrea, care precizeaza ca "de vreme ce nu a acceptat puterea, concluzia evidenta este ca Victor Ponta nu este in stare sa-i ajute pe romani".

"Din pacate pentru opozitie in ansamblu si pentru PSD in particular, Victor Ponta este un personaj foarte slab, care nu va mai avea vreodata sansa de a fi Prim-ministru sau de a-si aduce partidul la putere", conchide fostul ministru.

×