x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Udrea îl vede pe Cristian Preda la şefia PDL

Udrea îl vede pe Cristian Preda la şefia PDL

15 Noi 2010   •   09:15
Udrea îl vede pe Cristian Preda la şefia PDL
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional
Elena Udrea crede că prezenţa "intelectualilor" precum Cristian Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu sau Teodor Baconschi este un mare câştig pentru PDL, opinând totodată că aceştia trebuie să facă parte din viitoarea conducere a partidului.

"Există un aspect pozitiv dacă ne gândim că în PDL sunt toate aceste opinii care tind cumva spre reformarea partidului. Îl avem pe dl Preda.. Sincer, eu cred că este un mare câştig pentru partid că ei sunt în PDL. (...) Cred că toţi aceşti oameni care aduc plus-valoare şi în partid şi în cea ce priveşte evoluţia clasei politice, eu cred că cel puţin pentru PDL şi pentru clasa politică contribuţia acestor oameni: Cristi Preda, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi este una esenţială şi noi ar trebui să valorizăm prezenţa lor în cadrul partidului şi aş vedea echipa nouă de conducere a PDL având în interiorul său aceste persoane, aceşti oameni", a declarat secretarul executiv al PDL, la Realitatea Tv.

Ministrul susţine că reforma în PDL nu se poate face prin conflict, ci prin dialog între cei noi şi cei vechi, mărturisind că preferă modelul propus de Teodor Baconschi celui promovat de Preda.

"Când vorbeşti despre reformă trebuie să te uiţi şi la ce iei din istoria partidului, trebuie să te uiţi puţin cum convervi tradiţia partidului. Nu poţi să separi partidul în două grupuri total distincte: pe de o parte intelectualii (...), aşa au fost denumiţi colegii noştri care vin din societatea civilă, şi restul partidului care nu înseamnă că nu are intelectuali. Pe de altă parte, eu cred că dialogul trebuie să fie permanent pentru ca cei vechi să nu se simtă frustraţi de toată această dezbatere. Vorbesc de colegii din partid pe umerii cărora s-a construit acest partid. Cred că trebuie să existe un dialog permanent şi aici apreciez mai degrabă discursul dlui Baconschi. Dânsul vede nevoia de reformă a partidului, dar păstrând totuşi şi elementele de identitate ale PDL, aşa cum el s-a construit în 20 de ani", a spus Udrea.

Întrebată din nou ce linie susţine pentru viitorul partidului - dură, ultrareformatoare, sau una de echilibru între garda veche şi cea nouă- Udrea, a subliniat că partidul ar trebui să găsească "acea linie care să nu-l dezbine, să nu-l zdruncine atât de tare".

"Important ar fi să vedem şi cine crede că poate oferi o soluţie în PDL pentru viitor. Deocamdată nu am văzut decât aprecieri prin presă, nu în interiorul partidului. Ar trebui să vedem cine se încumetă să ofere soluţii pentru PDL. Eu aş merge pentru o reformă în interiorul PDL pentru că, dacă este un final de etapă, dacă clasa politică trebuie să intre într-o nouă etapă, PDL trebuie să-şi găsească persoana care să aibă această viziune. Nu cred că PDL are chiar nevoie de  o reformă severă, are nevoie de o reformă", a argumentat ea.

În legătură cu candidatura pentru şefia partidului din care face parte, Elena Udrea a declarat că îl apreciază pe Gheorghe Falcă pentru atitudinea deschisă a acestuia de a anunţa că va candida.

"Eu nu l-am propus, cred că s-a înţeles greşit. Domnul Falcă e singurul despre care eu ştiu că doreşte să candideze şi acest lucru este de apreciat. Eu cred că această atitudine deschisă, care încurajează competiţia, e sănătoasă pentru viaţa partidului. Mai degrabă apreciez poziţia dlui Falcă, de a declara că da, urmează să candideze, decât a altor colegi care încearcă să tragă sfori şi nu fac acest anunţ, sau aşteaptă să-şi negocieze candidatura înainte de a face anunţul", a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: PDL Elena Udrea sefia pdl